Her får du den bedste opskrift på klatkager af risengrød. Klatkagerne er en genial måde at bruge rester af risengrød på, og de smager himmelsk godt.
Klatkager er en klassiker, som laves af rester af risengrød, og klatkagerne kan serveres som en lækker dessert.
Faktisk bør klatkagerne blive mere moderne igen, da de jo falder fint ind under trenden med at bruge maden op i stedet for at smide ud.
Du får ca. 10 klatkager af denne opskrift, selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på klatkager
Ingredienser
- 4 dl risengrød kold
- 2 æg
- 1 vaniljestang korn af 1 stang god vanilje
- ¾ hvedemel ca. mængde
- Lidt mælk
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- 1 spsk. rørsukker
- smør til stegning
Sådan gør du
- Rør den kolde risengrød godt igennem, tilsæt æg, vaniljekorn, sukker og citronskal - rør godt.
- Tilsæt mælk og mel, så blandingen får en passende konsistens (som skal være ret tyk i det).
- Smelt lidt smør på en pande og kom dejen på i små klatter, lad dine klatkager stege ved middelvarme til de bliver gyldne på undersiden.
- Vend dem rundt og steg på den anden side. Forsæt med resten af dejen.
Næringsindhold
Noter
Klatkager serveres varme, drysset med flormelis og med god ahornsirup og syltetøj.
Ahornsirup kan evt. lunes lidt i mikroovn, det gør den ekstra lækker. Velbekomme.
Dorthe
Man kan også sagtens spise dem med kanelsukker på 🙂