• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Opskrift på de bedste klatkager af risengrød
billede med klatkager
Skønne og lækre klatkager, der laves af rester af risengrød. Klatkagerne kan serveres med ahornsirup eller syltetøj. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på de bedste klatkager af risengrød

Opdateret: 25. aug 2022 · Udgivet: 25. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med klatkager

Klatkager af risengrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 4 dl risengrød kold
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang god vanilje
  • ¾ hvedemel ca. mængde
  • Lidt mælk
  • 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 1 spsk. rørsukker
  • smør til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør den kolde risengrød godt igennem, tilsæt æg, vaniljekorn, sukker og citronskal - rør godt.
  • Tilsæt mælk og mel, så blandingen får en passende konsistens (som skal være ret tyk i det).
  • Smelt lidt smør på en pande og kom dejen på i små klatter, lad dine klatkager stege ved middelvarme til de bliver gyldne på undersiden.
  • Vend dem rundt og steg på den anden side. Forsæt med resten af dejen.

Næringsindhold

Klatkager af risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
178
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
33
mg
1
%
Kalium
 
51
mg
1
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
130
IU
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook28PinterestMessengerEmailPrintSMS
28
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på klatkager af risengrød. Klatkagerne er en genial måde at bruge rester af risengrød på, og de smager himmelsk godt.

Klatkager er en klassiker, som laves af rester af risengrød, og klatkagerne kan serveres som en lækker dessert.

Faktisk bør klatkagerne blive mere moderne igen, da de jo falder fint ind under trenden med at bruge maden op i stedet for at smide ud.

Du får ca. 10 klatkager af denne opskrift, selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.

Opskrift på klatkager

billede med klatkager

Klatkager af risengrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 4 dl risengrød kold
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang god vanilje
  • ¾ hvedemel ca. mængde
  • Lidt mælk
  • 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • 1 spsk. rørsukker
  • smør til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør den kolde risengrød godt igennem, tilsæt æg, vaniljekorn, sukker og citronskal - rør godt.
  • Tilsæt mælk og mel, så blandingen får en passende konsistens (som skal være ret tyk i det).
  • Smelt lidt smør på en pande og kom dejen på i små klatter, lad dine klatkager stege ved middelvarme til de bliver gyldne på undersiden.
  • Vend dem rundt og steg på den anden side. Forsæt med resten af dejen.

Næringsindhold

Klatkager af risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
178
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
33
mg
1
%
Kalium
 
51
mg
1
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
130
IU
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Klatkager serveres varme, drysset med flormelis og med god ahornsirup og syltetøj.

Ahornsirup kan evt. lunes lidt i mikroovn, det gør den ekstra lækker. Velbekomme.

Se flere lækre desserter

  • billede med creme brulee
    Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg
  • billede af pandekager
    Pandekager opskrift
  • et billede til panna cotta med hindbær
    Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
  • billede med hjemmelavet tiramisu
    Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers
  • et billede med vafler
    Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
  • Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost
  • Wok med skinke og mangochutney

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med grillede majs

Grillede majskolber med kryddersmør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required