• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dip og dressing » Opskrift på hjemmelavet oliventapenade
billede med oliventapenade
En nem og hjemmelavet oliventapenade, der blandt andet laves af oliven og olivenolie. Bruges som dip eller til brød. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

Opdateret: 3. jan 2023 · Udgivet: 3. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede med oliventapenade

Hjemmelavet oliventapenade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Italiensk
Tid: 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl sorte oliven
  • ½ dl kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie ca. mængde, måske lidt mere
  • 1 ansjosfilet kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom oliven, kapers, hvidløg og ansjos (hvis du bruger det) i en blender sammen med lidt olivenolie.
  • Køres til det er en samlet masse og tilsæt evt. mere olie, for at få den konsistens som du ønsker i din oliventapenade.
  • Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Hjemmelavet oliventapenade
Mængde pr. portion
Kalorier
164
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
1318
mg
57
%
Kalium
 
19
mg
1
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
116
IU
2
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en skøn og nem opskrift på hjemmelavet oliventapenade med få ingredienser, som du bla. kan smøre på brød og bruge som dip.

Oliventapenade er genial til mange ting, og den kan bruges som en skøn dip, til kød, på brød og meget andet.

Tapenaden stammer fra Middelhavsområdet, og her er den lavet med en enkelt ansjosfilet, men den kan sagtens laves uden. Og stadig blive god.

Du kan i øvrigt også smage oliventapenaden til med frisk basilikum eller oregano.

Opskrift på oliventapenade

billede med oliventapenade

Hjemmelavet oliventapenade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Italiensk
Tid: 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl sorte oliven
  • ½ dl kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie ca. mængde, måske lidt mere
  • 1 ansjosfilet kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom oliven, kapers, hvidløg og ansjos (hvis du bruger det) i en blender sammen med lidt olivenolie.
  • Køres til det er en samlet masse og tilsæt evt. mere olie, for at få den konsistens som du ønsker i din oliventapenade.
  • Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Hjemmelavet oliventapenade
Mængde pr. portion
Kalorier
164
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
1318
mg
57
%
Kalium
 
19
mg
1
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
116
IU
2
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så har du en hjemmelavet oliventapenade klar til brug. Den bliver du glad for.

Du kan i øvrigt lave tapenade med både sorte og grønne oliven.

Se flere opskrifter

  • Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
    Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • spaghetti carbonara opskrift
    Lækker spaghetti carbonara med hvidløg
  • billede til spaghetti bolognese
    Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste dressing med balsamico
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Hjemmelavet tomatsauce med smør
  • Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

billede til stegte kammuslinger

Sådan steger du kammuslinger perfekt

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede med hindbærroulade

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required