• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Lækker lørdagskylling a la butterflied
billede med lørdagskylling a la butterflied
En lækker og mør lørdagskylling a la butterflied, der også kaldes for en sommerfuglekylling. Nem at lave. Foto: iStock.com.

Lækker lørdagskylling a la butterflied

Opdateret: 3. jun 2023 · Udgivet: 3. jun 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Lav en lækker lørdagskylling, der smager himmelsk godt. Her er den skønne opskrift, hvor kyllingen skæres op a la butterflied og steges i ovn.

Lørdagskylling husker mange nok fra 1980erne, hvor den ofte stod på middagsbordet.

Her er en lidt mere moderne udgave, hvor kyllingen skæres op a la butterflied - altså som en sommerfuglekylling, og derefter steges mør i ovnen.

Kyllingen er nem at lave, og den rækker til fire personer.

Opskrift på lørdagskylling

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lørdagskylling

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg. kylling en hel kylling
  • 3 spsk. smør blødt
  • 1 tsk. estragon tørret
  • 2 tsk. persille tørret
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kyllingen under koldt vand og gå den efter indeni for evt. rester af indmad og blod. Dup den tør både udenpå og indeni.
  • Skær ned gennem brystbenet (eller rygbenet, hvis du foretrækker det) og krydr den på indersiden med salt og friskkværnet peber, inden den lægges på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad.
  • Fordel du ca. halvdelen af smørret under skindet og den anden halvdel på ydersiden.
  • Krydr derefter godt med Maldon salt og friskkværnet peber.
  • Sæt din lørdagskylling i en 175 °C varm ovn (varmluft) og steg den i 50-60 minutter, til den er gennemstegt. Er du i tvivl, så prøv at prikke den i låret hvor den er tykkest, er kødsaften klar er den nok. Klik her og brug det smarte minutur med indstilles stegetid.
  • Tag lørdagskyllingen ud og lad den stå i 5 minutter, inden den parteres.

Næringsindhold

Lørdagskylling
Mængde pr. portion
Kalorier
450
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
149
mg
50
%
Natrium
 
770
mg
33
%
Kalium
 
386
mg
11
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
770
IU
15
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige lørdagskylling parteres og serveres straks.

Gerne sammen med kogte kartofler og en lækker agurkesalat. Lidt kogt blomkål passer også fint til.

Se flere kyllingeopskrifter

  • billede med citronkylling i fad med kartofler
    Citronkylling i fad med kartofler
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede med kyllingefad med bacon
    Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella
  • billede til opskrifter med kylling
    Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Se disse opskrifter:

  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med aspargessalat

Nem aspargessalat med grønne asparges

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required