Her er en skøn opskrift på kylling i slow cooker, hvor du kan tilberede en virkelig mør kylling. Se også anmeldelse af slow cooker.
Kylling i slow cooker giver den bedste og møreste kylling, hvor kyllingen bliver tilberedt langsomt i ca. seks timer.
Det sker sammen med lidt grøntsager, og du får også en fantastisk sovs til kyllingen.
Er du i tvivl om hvad en slow cooker er for noget, så kan du længere nede læse en anmeldelse af en god slow cooker.
Opskrift på kylling i slow cooker

Ingredienser
- 1,3 kg. kylling en hel kylling
- salt og friskkværnet peber
- 1 stort løg hakket
- 3 gulerødder skåret i små tern
- 3 stængler bladselleri skåret i små tern
- 4 fed hvidløg pillet og knust
- 4 kviste timian
- 1 citron saft af 1 citron
Desuden:
- 3 tsk. majsstivelse
- Lidt vand koldt
- Lidt blade fra bladselleri finthakket
- 2 spsk. sovsekulør
Fremgangsmåde
- Skyl din kylling under koldt vand og sørg for at al indmad er taget ud. Dup kyllingen tør og krydr den rigtig godt ud- og indvendig med salt og friskkværnet peber.
- Læg kyllingen ned i din slow cooker. Fordel de udskårne grøntsager ovenpå, pres citronsaften over og læg låget på.
- Stil slow cookeren til langtidsstegning i 6 timer ved høj varme.
- Når gryden bipper er retten færdig.
- Tag din kylling i slow cooker op, og sigt resten af indholdet fra gryden over i en lille gryde.
- Skum godt for fedt og bring derefter i kog.
- Kom evt. nogle af de kogte grøntsager i og blend til det er helt glat.
- Rør majsstivelse ud i lidt vand og hæld i, bring i kog igen og lad det simre i et par minutter til det har den tykkelse du ønsker.
- Smag til og tilsæt sovsekulør.
Næringsindhold
Noter
Så er din kylling i slow cooker klar til servering.
Del kyllingen i mindre stykker - den falder nu nærmest selv fra hinanden - fjern skindet, og dryp lidt af saucen over.
Drys med finthakket bladselleriblade (eller persille). Server straks med resten af saucen til. Du kan også servere nogle bagte rodfrugter til.
Anmeldelse af slow cooker
Flere har spurgt efter Newyorkerbyhearts anmeldelse af Morphy Richards Flavour Savour Slow Cooker, så den følger her.
Jeg har fået lov til at teste en slow cooker fra Morphy Richards og det er jeg simpelthen så glad for, fordi jeg i nogle år efterhånden har ønsket mig en.
Jeg er stødt på så mange lækre opskrifter på amerikanske blogs, som kræver en slow cooker - eller en crock pot som de ofte kaldes i USA - og ærgret mig over at jeg ikke havde sådan en.
Slow cookeren består af en aluminiums gryde der kan rumme 5 liter og en form for kogeplade. Den kan indstilles til at brune ingredienser, som sker ved ca. 200 grader i kort tid.
Den kan hurtigstege som er mellem 1½ - 1 ¾ time og så kan den langtidsstege i alt fra 4 til 10 timer.
Ved langtidsstegning kan den igen indstilles til 3 forskellige temperaturer: høj, mellem og lav. I en slow cooker kommes alle ingredienserne simpelthen i gryden, gryden tændes og så kan man ellers gå ud og nyde livet mens maden tilberedes.
Ved at tilberede på den måde bevares smag, kraft og saft. Du kan smide det hele i gryden om morgenen inden du tager afsted på arbejde - måske tingene lige skal brunes af, det afhænger af hvad du laver - og så er maden klar når du kommer hjem fra arbejde.
Hvis maden er færdig inden du kommer hjem, så er der også en funktion som kan holde maden varmt.
Den er nem at bruge og betjene. Gryden og låget kan gå i opvaskemaskinen og den skulle også være energibesparende.
Vurdering
Jeg har aldrig fået så mørt kyllingekød, det smeltede nærmest på tungen og så havde kødet også fået dejlig smag af grøntsagerne.
Det er nok den bedste kylling jeg nogensinde har fået. Saucen smagte også helt fantastisk.
Kom med din kommentar