Lav en lækker ret med kødboller i kokosmælk og karry, der serveres med broccoli og sukkerærter. En nem og lækker middagsret til hele familien.
Kødboller i kokosmælk med karry, broccoli og sukkerærter er en familievenlig middagsret, som de fleste vil elske.
Styrken i retten kan jo tilpasses efter egne smagsløg, men karryretten er ikke speciel stærk.
Du får en skøn smag af kokos og så den gode smag af karrypasta, samtidig med at der er noget at tygge på i form af broccoli og sukkerærter.
Det er med andre ord en nem, sund og lækker ret til aftensmad, som du serverer med kogte ris.
Opskrift på kødboller i kokosmælk
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 1 spsk. grøn karrypasta (eller efter smag)
- 2 tsk. karry (eller efter smag)
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander stødt
- salt og friskkværnet peber
- 3 fed hvidløg presset
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 broccoli skåret i mindre stykker
- 150 g sukkerærter skåret i mindre stykker på skrå
- 2 dåser kokosmælk light
- 1 spsk. grøn karrypasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand
Sådan gør du
- Rør en fars af salt, friskkværnet peber, grøn pasta, spidskommen, stødt koriander og presset hvidløg. Sørg for, at det er rørt godt sammen.
- Kom lidt olie på en pande og form farsen til små kødboller. Kom dem på panden og ryst den indimellem, så bollerne forbliver runde. Lad dem blive gyldne og næsten gennemstegte.
- Kom lidt olie i en gryde - eller brug panden hvis den er stor nok. Kom karrypasta i og lad det svitse lidt (men ikke for meget, for så bliver det bittert).
- Hæld kokosmælk i og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bollerne i og lad dem simre til de er nok. Jævn evt. saucen lidt med majsstivelse, for at få en tykkere konsistens.
- Kom den fintskårne stok fra broccolien i (da den skal have lidt længere end hovedet), når det er gået 3-4 minutter så kom broccolibuketterne i.
- Lad gå yderligere 2-3 minutter og kom så sukkerærter i.
- Vend rundt til de lige bliver fordelt i ret med kødboller i kokosmælk. Smages til.
Næringsindhold
Noter
Kødboller i kokosmælk med karry serveres straks, og du kan naturligvis servere retten sammen med kogte ris.
Fakta om karry
Karry er en blanding af krydderier, der typisk anvendes i madlavning for at give retter en krydret, mild til medium stærk smag og en gult til orange farve.
Karry stammer fra Indien og er nu en populær krydderi i mange lande, herunder Danmark.
Der findes et bredt udvalg af karryblandinger, og ingredienserne kan variere afhængigt af region og kultur.
Typiske ingredienser omfatter spidskommen, koriander, chili, hvidløg, ingefær, kardemomme, muskatnød, nelliker og sort peber.
Karryblandinger kan købes færdiglavet eller laves hjemme ved at blande krydderier i den ønskede proportion.
Karry anvendes ofte i karrysauce, kylling- og svinekødsretter, samt i vegetariske retter.
Se flere opskrifter
Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
Kom med din kommentar