• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

kødboller i kokosmælk med karry
Hjemmelavede kødboller i kokosmælk med karry er en dejlig middagsret, der her er serveret mis broccoli, sukkerærter og ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kødboller i kokosmælk med karry

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 6. feb, 2023

4.67 fra 3 brugere

Lav en lækker ret med kødboller i kokosmælk og karry, der serveres med broccoli og sukkerærter. En nem og lækker middagsret til hele familien.

Indhold
  • Lav en lækker ret med kødboller i kokosmælk og karry, der serveres med broccoli og sukkerærter. En nem og lækker middagsret til hele familien.
  • Opskrift på kødboller i kokosmælk
  • Kødboller i kokosmælk
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta om karry
  • Se flere opskrifter

Kødboller i kokosmælk med karry, broccoli og sukkerærter er en familievenlig middagsret, som de fleste vil elske.

Styrken i retten kan jo tilpasses efter egne smagsløg, men karryretten er ikke speciel stærk.

Du får en skøn smag af kokos og så den gode smag af karrypasta, samtidig med at der er noget at tygge på i form af broccoli og sukkerærter.

Det er med andre ord en nem, sund og lækker ret til aftensmad, som du serverer med kogte ris.

Opskrift på kødboller i kokosmælk

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk

4.67 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk. grøn karrypasta (eller efter smag)
  • 2 tsk. karry (eller efter smag)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander stødt
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg presset
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 broccoli skåret i mindre stykker
  • 150 g sukkerærter skåret i mindre stykker på skrå
  • 2 dåser kokosmælk light
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Rør en fars af salt, friskkværnet peber, grøn pasta, spidskommen, stødt koriander og presset hvidløg. Sørg for, at det er rørt godt sammen.
  • Kom lidt olie på en pande og form farsen til små kødboller. Kom dem på panden og ryst den indimellem, så bollerne forbliver runde. Lad dem blive gyldne og næsten gennemstegte.
  • Kom lidt olie i en gryde - eller brug panden hvis den er stor nok. Kom karrypasta i og lad det svitse lidt (men ikke for meget, for så bliver det bittert).
  • Hæld kokosmælk i og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom bollerne i og lad dem simre til de er nok. Jævn evt. saucen lidt med majsstivelse, for at få en tykkere konsistens.
  • Kom den fintskårne stok fra broccolien i (da den skal have lidt længere end hovedet), når det er gået 3-4 minutter så kom broccolibuketterne i.
  • Lad gå yderligere 2-3 minutter og kom så sukkerærter i.
  • Vend rundt til de lige bliver fordelt i ret med kødboller i kokosmælk. Smages til.

Næringsindhold

Kødboller i kokosmælk
Mængde pr. portion
Kalorier
483
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
1286
mg
56
%
Kalium
 
948
mg
27
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
2564
IU
51
%
Vitamin C
 
160
mg
194
%
Calcium
 
130
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kødboller i kokosmælk med karry serveres straks, og du kan naturligvis servere retten sammen med kogte ris.

Fakta om karry

Karry er en blanding af krydderier, der typisk anvendes i madlavning for at give retter en krydret, mild til medium stærk smag og en gult til orange farve.

Karry stammer fra Indien og er nu en populær krydderi i mange lande, herunder Danmark.

Der findes et bredt udvalg af karryblandinger, og ingredienserne kan variere afhængigt af region og kultur.

Typiske ingredienser omfatter spidskommen, koriander, chili, hvidløg, ingefær, kardemomme, muskatnød, nelliker og sort peber.

Karryblandinger kan købes færdiglavet eller laves hjemme ved at blande krydderier i den ønskede proportion.

Karry anvendes ofte i karrysauce, kylling- og svinekødsretter, samt i vegetariske retter.

Se flere opskrifter

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Boller i selleri med ris eller kartofler

Italienske kødboller i tomatsauce

« Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg
Chokolade Pavlova med frugt og bær »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.