• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
kartoffel porre suppe opskrift
Hjemmelavet kartoffel porre suppe, der kan nydes både som forret og hovedret. Suppen pyntes med sprøde bacontern og purløg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Opdateret: 14. aug 2023 · Udgivet: 31. mar 2022 af Newyorker By Heart ·

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skrællet og skåret i tern
  • 2 porrer i skiver
  • 3-4 stilke timian
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Lidt olie
  • 1 pakke bacontern sprødstegt
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt kartofler, porrer, timian og hvidløg. Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt.
  • Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på.
  • Lad din kartoffel porre suppe simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender/foodprocessor - eller brug en stavblender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge.
  • Smag din kartoffel- og porresuppe til med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.
Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Super lækker opskrift på kartoffel porre suppe, der pyntes med sprøde bacontern og purløg. En nem suppe, der er egnet som forret eller hovedret.

Kartoffel porre suppe er en af de mest populære supper, og det er en suppe, som de fleste elsker.

Samtidig er suppen super nem at lave, og den er god enten som forret eller en let hovedret.

Se også: Blomkålssuppe med ristet blomkål

Bemærk, at denne opskrift er lidt tyk i konsistensen, men ønskes en tyndere udgave, kan du blot tilsætte lidt mere bouillon.

Opskrift på kartoffel porre suppe

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skrællet og skåret i tern
  • 2 porrer i skiver
  • 3-4 stilke timian
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Lidt olie
  • 1 pakke bacontern sprødstegt
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt kartofler, porrer, timian og hvidløg. Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt.
  • Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på.
  • Lad din kartoffel porre suppe simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender/foodprocessor - eller brug en stavblender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge.
  • Smag din kartoffel- og porresuppe til med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.

Noter

Den færdige kartoffel porre suppe serveres straks, og gerne sammen med et stykke nybagt brød eller flute.

Se også: Tomatsuppe med bagte tomater

Se disse opskrifter:

  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Hjemmebagte burgerboller

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

billede med hjemmelavet aioli

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med hindbærroulade

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

billede med hjemmelavet is

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required