• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt
billede med sauce bearnaise
En god opskrift på hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt og ikke skiller. Den klassiske franske sovs er god til bøffer og stege. Foto: iStock.com/robynmac.

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Opdateret: 10. aug 2022 · Udgivet: 8. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på sauce bearnaise, som du får succes med. Følg opskriften og din bearnaise vil aldrig skille. Nem at lave.

Sauce bearnaise er en klassisk sovs, der er utrolig populær verden over, og den er faktisk rimelig nem at lave.

Grundingredienserne er lidt eddike, æggeblommer og smør, men bearnaise har ry for at være drilsk at tilberede - og for nem at ville skille.

Men hvis du følger denne opskrift, så får du altså en skudsikker bearnaise, der ikke skiller. Du skal blot passe på med varmen.

Opskriften her er beregnet til fire personer, men det er en lille portion. Så er I glade for den franske klassiker, kan du med fordel lave en dobbelt portion.

Opskrift på bearnaise

billede med sauce bearnaise

Sauce bearnaise

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 skalotteløg meget finthakket
  • 3 spsk. estragon blade, hakket (eller 1 tsk. tørret)
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 100 g smør KOLDT smør i små tern
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl bouillon jeg brugte grønsagsbouillon af vand og flydende bouillon
  • 2-3 spsk. citronsaft det brugte jeg IKKE
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom det finthakkede skalotteløg i en lille gryde sammen med hvidvinseddike og estragon.
  • Kog blandingen ind, til eddiken er næsten fordampet. Det er en essens til din bearnaise.
  • Tag gryden af varmen (og skru ned for varmen) og kom bouillon og æggeblommer i under konstant piskning.
  • Sæt gryden over varmen igen, ved SVAG varme og tilsæt smørtern lidt efter lidt, under KONSTANT piskning.
  • Pisk til din bearnaise sauce tykner, det tager ca. 3-5 minutter, afhængig af varmen.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. citronsaft (men smag på den inden citronsaft kommes i!).

Næringsindhold

Sauce bearnaise
Mængde pr. portion
Kalorier
262
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
248
mg
83
%
Natrium
 
802
mg
35
%
Kalium
 
224
mg
6
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1106
IU
22
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

En bearnaise serveres straks - og den passer perfekt til en velstegt bøf, oksecuvette eller culottesteg.

Se flere lækre sovseopskrifter

  • billede med gastrik
    Gastrik
  • hjemmelavet rødvinssauce
    Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
  • billede med karrysovs
    Karrysovs
  • et billede med persillesovs
    Klassisk persillesovs opskrift

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required