• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin er nem at tilberede, og den rødvinsmarinerede mørbrad er blandt andet god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 29. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
  • rødvin
  • rosmarin tørret
  • hvidløg knust
  • smør
  • olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
  • Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
  • Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
  • Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
  • Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
  • Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
  • Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.

Næringsindhold

Helstegt oksemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.

Helstegt oksemørbrad er klassisk gæstemad, og i denne version er det med en rødvinsmarineret oksemørbrad, der smager himmelsk godt.

Mørbraden er nem at lave, og længere nede er der forslag til tilbehør til den helstegte oksemørad.

Du skal beregne ca. 200 gram mørbrad pr. person.

Opskrift på helstegt oksemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
  • rødvin
  • rosmarin tørret
  • hvidløg knust
  • smør
  • olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
  • Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
  • Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
  • Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
  • Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
  • Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
  • Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.

Næringsindhold

Helstegt oksemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt oksemørbrad skæres i passende skiver, og kødet kan eks. serveres med kartoffelroulade eller ovnbagte rodfrugter.

Her skal du bruge:

Pastinakker, skrælles og skæres i stænger
Persillerod, skrælles og skæres i stænger
Gulerødder, skrælles og skæres i stænger
Rødbeder, skrælles og skæres i stænger
Olivenolie
Timian
Hvidløg, hele fed, uden skal
Salt, peber

Bland alle rodfrugterne sammen i et ovnfast fad/bradepanden. Dryp olivenolie over, drys godt med Maldon salt og friskkværnet peber.

Bag rodfrugterne i ca. 1 times tid ved 200 grader.

Se flere opskrifter

  • et billede med chateaubriand
    Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad
  • billede med grillet culottesteg
    Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Se disse opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Wok med skinke og mangochutney

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med klatkager

Opskrift på de bedste klatkager af risengrød

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede til stegt spidskål

Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med paprikasovs

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

et billede med citronmåne hjemmebagt

Hjemmebagt citronmåne

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required