• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin er nem at tilberede, og den rødvinsmarinerede mørbrad er blandt andet god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du helstegt oksemørbrad, der er perfekt rosa. En sikker opskrift på oksemørbrad marineret i rødvin, der er god som gæstemad.

Helstegt oksemørbrad er klassisk gæstemad, og i denne version er det med en rødvinsmarineret oksemørbrad, der smager himmelsk godt.

Mørbraden er nem at lave, og længere nede er der forslag til tilbehør til den helstegte oksemørad.

Du skal beregne ca. 200 gram mørbrad pr. person.

Opskrift på helstegt oksemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad ca. 1,6 kilo
  • rødvin
  • rosmarin tørret
  • hvidløg knust
  • smør
  • olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Afpuds din oksemørbrad, og kom den i en pose med marinaden.
  • Lad hvidløgene være hele, men knus dem med knivbladet inden de tilsættes. Tilføj ikke salt til din rødvinsmarinade.
  • Lad oksemørbraden hvile i marinaden, helst et døgn i køleskab, men mindre kan også gøre det.
  • Brun mørbraden godt på alle sider i smør og olivenolie, det må gerne gøres i god tid inden den skal færdigsteges i ovn.
  • Put den i et fad, og kom den i ovnen ved 210 grader i 20 minutter.
  • Tag den ud og lad hvile i 15 minutter. Kom den så tilbage i ovnen igen i 20 minutter. Sådan laver du en perfekt helstegt oksemørbrad.
  • Tag den færdigstegte oksemørbrad ud og lad den hvile igen inden den skæres ud. Den stegte mørbrad her vejede ca. 1,600 g og den blev rosa (som I kan se på billedet), men ellers brug stegetermometer. Helstegt oksemørbrad skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosa.

Næringsindhold

Helstegt oksemørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Helstegt oksemørbrad skæres i passende skiver, og kødet kan eks. serveres med kartoffelroulade eller ovnbagte rodfrugter.

Her skal du bruge:

Pastinakker, skrælles og skæres i stænger
Persillerod, skrælles og skæres i stænger
Gulerødder, skrælles og skæres i stænger
Rødbeder, skrælles og skæres i stænger
Olivenolie
Timian
Hvidløg, hele fed, uden skal
Salt, peber

Bland alle rodfrugterne sammen i et ovnfast fad/bradepanden. Dryp olivenolie over, drys godt med Maldon salt og friskkværnet peber.

Bag rodfrugterne i ca. 1 times tid ved 200 grader.

Se flere opskrifter

  • et billede med chateaubriand
    Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad
  • billede med grillet culottesteg
    Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

Se disse opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Wok med skinke og mangochutney

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required