• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage
et billede med et stykke fynsk brunsviger kage
Brunsviger er en nationalkage på Fyn, og heldigvis er den snaskede brunsvigerkage nem at bage. Her med masser af lækker remonce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Opdateret: 23. nov 2022 · Udgivet: 23. nov 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på fynsk brunsviger, der er både snasket og lækker. En god og hjemmebagt brunsvigerkage med det hele.

Brunsviger er en særdeles populær kage på Fyn, men faktisk nydes brunsvigerkagen fint i hele Danmark.

Kendetegn ved en god brunsviger er en blød bund, og på toppen selvfølgelig en snasket og lækker remonce.

Der findes forskellige varianter af brunsvigeren, der for nogle næsten er helligdom, men prøv lige denne. Du vil ikke blive skuffet.

Opskrift på brunsviger

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Brunsviger med snask

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 personer

Ingredienser

  • 5 dl mælk lunken
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 10 g salt
  • 900 g hvedemel cirka mængde
  • 75 g smør blødt
  • Lidt smør smeltet smør til bradepanden

Remonce til brunsviger

  • 100 g marcipan
  • 250 g brun farin
  • 250 g smør blødt
  • ½ dl sirup
  • 25 g kanel
  • Lidt brun farin ekstra brun farin til at drysse med
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne mælk i, rør gæren ud i det.
  • Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel.
  • Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Hvis der bruges en røremaskinke, skal dejen æltes, til den slipper skålens kanter.
  • Dæk dejen til og lad den hvile i ½ time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til ovnens bradepande. Så får du en god og stor brunsviger.
  • Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.

Remonce til brunsviger

  • Rør marcipan og brun farin sammen (jeg brugte en el-mikser), til der ikke er nogen klumper.
  • Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel.
  • Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys tilsidst med lidt brun farin over remoncen.
  • Dæk din brunsviger til og lad den hæve et lunt sted, til den næsten når op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
  • Bag din brunsviger ved 200 grader i 18-20 minutter. Du skal bruge alm. over- og undervarme - altså ikke varmluft.

Næringsindhold

Brunsviger med snask
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
112
mg
37
%
Natrium
 
657
mg
29
%
Kalium
 
296
mg
8
%
Kulhydrater
 
120
g
40
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
987
IU
20
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
143
mg
14
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte brunsviger køles lidt af, hvorefter den kan skæres ud i passende firkanter.

Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen og så hæve og bages efter optøning.

Den kan også stå med remoncen på i køleskab i et par dage og så sættes i ovnen når lækkersulten melder sig.

Se flere skønne kageopskrifter:

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

Opskrift på den bedste chokoladekage

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede til opskrift med spinatpandekager

Spinatpandekager - nemme og lækre

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required