• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Bollerne - de bedste hjemmebagte
billede med bollerne
Bollerne, som altid forsvinder som dug for solen. De hjemmebagte boller er nemme at bage og smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bollerne - de bedste hjemmebagte

Del gerne opskriften:
Facebook65PinterestMessengerEmailPrintSMS
65
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bollerne, som altid er et sikkert hit. Bløde og hjemmebagte boller, der smager super godt med lidt smør.

Bollerne, som du altid vil bage igen og igen. Du får nemlig ikke bedre og hjemmebagte boller end disse.

De lækre og luftige boller bages med rigelig mængde smør, og det kan smages. Derudover er bolledejen lavet med kærnemælk.

Du får 24 boller ud af opskriften, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.

Opskrift på bollerne

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

4.84 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 24 stk.

Ingredienser

Dej til bollerne

  • 600 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 æg let sammenpisket
  • 50 g gær
  • 2 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 æg sammepisket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel i en skål sammen med sukker og salt.
    600 g hvedemel, 40 g sukker, 1 tsk. salt
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
    250 g smør
  • Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).
    2 dl kærnemælk
  • Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.
    3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
  • Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
  • Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
  • Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
  • Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.
    1 æg

Næringsindhold

Bollerne - de bedste hjemmebagte
Mængde pr. portion
Kalorier
190
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
184
mg
8
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
314
IU
6
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bollerne køles af på en rist, hvorefter de kan skæres over og nydes med et lag smør. Bedre boller får du ikke.

Kærnemælk kan i øvrigt udskiftes med samme mængde mælk, og en del af hvedemelet kan udskiftes med tilsvarende mængde sigtemel eller andet fuldkornsmel.

Se flere opskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required