• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Bollerne - de bedste hjemmebagte
billede med bollerne
Bollerne, som altid forsvinder som dug for solen. De hjemmebagte boller er nemme at bage og smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bollerne - de bedste hjemmebagte

Opdateret: 20. jan 2023 · Udgivet: 22. sep 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

4.84 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 24 stk.

Ingredienser

Dej til bollerne

  • 600 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 æg let sammenpisket
  • 50 g gær
  • 2 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 æg sammepisket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel i en skål sammen med sukker og salt.
    600 g hvedemel, 40 g sukker, 1 tsk. salt
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
    250 g smør
  • Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).
    2 dl kærnemælk
  • Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.
    3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
  • Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
  • Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
  • Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
  • Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.
    1 æg

Næringsindhold

Bollerne - de bedste hjemmebagte
Mængde pr. portion
Kalorier
190
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
184
mg
8
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
314
IU
6
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook65PinterestMessengerEmailPrintSMS
65
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bollerne, som altid er et sikkert hit. Bløde og hjemmebagte boller, der smager super godt med lidt smør.

Bollerne, som du altid vil bage igen og igen. Du får nemlig ikke bedre og hjemmebagte boller end disse.

De lækre og luftige boller bages med rigelig mængde smør, og det kan smages. Derudover er bolledejen lavet med kærnemælk.

Du får 24 boller ud af opskriften, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.

Opskrift på bollerne

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

4.84 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 24 stk.

Ingredienser

Dej til bollerne

  • 600 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 æg let sammenpisket
  • 50 g gær
  • 2 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 æg sammepisket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel i en skål sammen med sukker og salt.
    600 g hvedemel, 40 g sukker, 1 tsk. salt
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
    250 g smør
  • Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).
    2 dl kærnemælk
  • Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.
    3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
  • Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
  • Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
  • Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
  • Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.
    1 æg

Næringsindhold

Bollerne - de bedste hjemmebagte
Mængde pr. portion
Kalorier
190
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
184
mg
8
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
314
IU
6
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bollerne køles af på en rist, hvorefter de kan skæres over og nydes med et lag smør. Bedre boller får du ikke.

Kærnemælk kan i øvrigt udskiftes med samme mængde mælk, og en del af hvedemelet kan udskiftes med tilsvarende mængde sigtemel eller andet fuldkornsmel.

Se flere opskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede med italiensk marengs og kyskager

Sådan laver du italiensk marengs

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required