• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Bollerne - de bedste hjemmebagte
billede med bollerne
Bollerne, som altid forsvinder som dug for solen. De hjemmebagte boller er nemme at bage og smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bollerne - de bedste hjemmebagte

Opdateret: 20. jan 2023 · Udgivet: 22. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook65PinterestMessengerEmailPrintSMS
65
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bollerne, som altid er et sikkert hit. Bløde og hjemmebagte boller, der smager super godt med lidt smør.

Bollerne, som du altid vil bage igen og igen. Du får nemlig ikke bedre og hjemmebagte boller end disse.

De lækre og luftige boller bages med rigelig mængde smør, og det kan smages. Derudover er bolledejen lavet med kærnemælk.

Du får 24 boller ud af opskriften, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.

Opskrift på bollerne

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

4.84 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 24 stk.

Ingredienser

Dej til bollerne

  • 600 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 250 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 æg let sammenpisket
  • 50 g gær
  • 2 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 æg sammepisket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel i en skål sammen med sukker og salt.
    600 g hvedemel, 40 g sukker, 1 tsk. salt
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
    250 g smør
  • Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).
    2 dl kærnemælk
  • Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.
    3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
  • Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
  • Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
  • Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
  • Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.
    1 æg

Næringsindhold

Bollerne - de bedste hjemmebagte
Mængde pr. portion
Kalorier
190
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
184
mg
8
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
314
IU
6
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bollerne køles af på en rist, hvorefter de kan skæres over og nydes med et lag smør. Bedre boller får du ikke.

Kærnemælk kan i øvrigt udskiftes med samme mængde mælk, og en del af hvedemelet kan udskiftes med tilsvarende mængde sigtemel eller andet fuldkornsmel.

Se flere opskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med hjemmelavet aioli

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med risengrød

Risengrød

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required