• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
billede til hakkebøffer med bløde løg
Hakkebøffer med bløde løg er en af de mest elskede og traditionelle retter til aftensmad. Og sådan en hakkebøf smager da også fantastisk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du de bedste hakkebøffer med bløde løg. En klassisk hakkebøf med løg på toppen, serveret med pandesovs og kartofler.

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs er en populær ret i de danske hjem, og det forstår man godt.

En god hakkebøf er nemlig særdeles velsmagende, den er nem at lave og så passer de karamelliserede og bløde løg perfekt til det stegte kød.

Brug gerne hakket oksekød med en fedtprocent på ca. 10, for så er kødet hverken for fedtholdigt eller magert, og hakkebøfferne bliver perfekte.

Pandesovsen er også nem at lave af kalvefond eller anden bouillon, og opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Se også: Opskrifter med hakket oksekød

Opskrift på hakkebøffer med bløde løg

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 mellemstore løg skåret i tynde skiver
  • 100 gram champignon i kvarte, kand udelades
  • 3 spiseskefulde smør
  • 1 spiseskefulde balsamico eller anden eddike
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 800 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
  • 1 spiseskefuld smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 deciliter kalvefond lavet af vand og koncentrat
  • 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i lidt vand
  • 750 gram kartofler kogte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt tre spiseskefulde smør på en middelvarm pande, og kom. løg og champignon på, når smørret er brust af. Champignon kan sagtens udelades, men giver god smag.
  • Steges ca. 10 minutter under omrøring af og til, og efter fem minutter tilsættes balsamico og sukker, hvorefter løgene karamelliserer færdige på panden. Tages til side.
  • Imens har du formet fire gode hakkebøffer af oksekødet, og hakket dem på begge sider med en kniv. Derfor hedder de hakkebøffer.
  • Steges i lidt smør i ca. 6 minutter på hver side. En hakkebøf skal ikke steges for længe, så den bliver tør, men den er klar ved en kernetemperatur på 63 grader. Tages til side.
  • Kom kalvefond på panden og lad det koge op. Jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smages til.

Næringsindhold

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
821
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
172
mg
57
%
Natrium
 
1194
mg
52
%
Kalium
 
1591
mg
45
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
355
IU
7
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så kan du servere de bedste hakkebøffer med bløde løg, pandesovs og kogte kartofler. En lille salat passer også godt til retten.

Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

Se disse opskrifter:

  • Laks med bacon og pasta
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required