• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
kartoffel porre suppe opskrift
Hjemmelavet kartoffel porre suppe, der kan nydes både som forret og hovedret. Suppen pyntes med sprøde bacontern og purløg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Super lækker opskrift på kartoffel porre suppe, der pyntes med sprøde bacontern og purløg. En nem suppe, der er egnet som forret eller hovedret.

Kartoffel porre suppe er en af de mest populære supper, og det er en suppe, som de fleste elsker.

Samtidig er suppen super nem at lave, og den er god enten som forret eller en let hovedret.

Se også: Blomkålssuppe med ristet blomkål

Bemærk, at denne opskrift er lidt tyk i konsistensen, men ønskes en tyndere udgave, kan du blot tilsætte lidt mere bouillon.

Opskrift på kartoffel porre suppe

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler skrællet og skåret i tern
  • 2 porrer i skiver
  • 3-4 stilke timian
  • 2 fed hvidløg let knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Lidt olie
  • 1 pakke bacontern sprødstegt
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt kartofler, porrer, timian og hvidløg. Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt.
  • Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på.
  • Lad din kartoffel porre suppe simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender/foodprocessor - eller brug en stavblender.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge.
  • Smag din kartoffel- og porresuppe til med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.

Noter

Den færdige kartoffel porre suppe serveres straks, og gerne sammen med et stykke nybagt brød eller flute.

Se også: Tomatsuppe med bagte tomater

Se disse opskrifter:

  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Hjemmebagte burgerboller

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required