• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel
et billede med vafler
Hjemmebagte vafler er altid et sikkert hit, og denne opskrift på vaffeldej giver dig en perfekt og sprød vaffel. Foto: iStock.com.

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Opdateret: 5. feb 2023 · Udgivet: 3. feb 2023 af Newyorker By Heart ·

et billede med vafler

Sprøde vafler

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 150 g smør smeltet
  • 6½ dl sødmælk eller kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 nip salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
  • Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  • Pisk citronskal og æg i.
  • Smelt smørret og rør det i vaffeldejen til sidst.
  • Dæk det til og stil på køl i en times tid.
  • Bag dine vafler i et vaffeljern, og server dem friskbagte og varme med flødeskum, bær og syltetøj.

Næringsindhold

Sprøde vafler
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
162
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.

Indhold
  • Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.
  • Sprøde vafler
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Undgå blød vaffel
  • Fakta

Vafler er altid et hit, og med denne opskrift og fremgangsmåde er du altid sikker på at sætte tænderne i en sprøde vaffel.

Vaffeldejen er nem at lave, den klumper ikke, men lad gerne vaffeldejen hvile i en time, inden du bager vaflerne.

Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange vafler hver person er i stand til at spise.

Tip: Byt den almindelige mælk ud med en kærnemælk - det bliver vaflerne kun bedre af.

et billede med vafler

Sprøde vafler

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 150 g smør smeltet
  • 6½ dl sødmælk eller kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 nip salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
  • Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  • Pisk citronskal og æg i.
  • Smelt smørret og rør det i vaffeldejen til sidst.
  • Dæk det til og stil på køl i en times tid.
  • Bag dine vafler i et vaffeljern, og server dem friskbagte og varme med flødeskum, bær og syltetøj.

Næringsindhold

Sprøde vafler
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
162
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De sprøde vafler serveres straks, og gerne sammen med lidt flødeskum, bær og syltetøj eller marmelade. Især blåbær og jordbær passer forrygende godt til en nybagt vaffel.

Undgå blød vaffel

Vafler skal være sprøde - og ikke bløde, og med blot to gode råd er du altid sikker på en sprød vaffel.

  • Bag dine vafler i tilstrækkelig tid. Ofte bages vaflerne for kort tid i vaffeljernet, men de skal altså have lidt mere tid end man regner med. Så hav tålmodighed. Den nøjagtige bagetid for en vaffel kan variere fra vaffeljern til vaffeljern.
  • Læg de nybagte vafler på en rist. Ikke på en tallerken. Mange lægger vaflerne ud på en tallerken, men så dannes der kondens i bunden, og resultatet er desværre en blød og kedelig vaffel. Så læg dem på en rist, hvor de holder sig sprøde mens du bager resten færdig i vaffeljernet.

Vafler er jo sådan set blot en bagt pandekage, som du bager i et vaffeljerne. Ofte i hjerteform, mens en belgisk vaffel er lidt tykkere og firkantet i formen.

Fakta

Her er nogle fakta om vafler:

  1. Vafler er en populær form for bagværk, der findes i mange lande over hele verden, herunder især i Belgien, Frankrig, Tyskland og USA.
  2. Der findes mange forskellige varianter af vafler, herunder belgiske vafler, amerikanske vafler, franske crepes og danske aebleskiver.
  3. Vafler blev oprindeligt lavet af en simpel dej bestående af mel, mælk, æg og smør. I dag findes der mange varianter med tilsatte ingredienser, såsom sukker, nødder, krydderier og frugt.
  4. Vafler kan serveres både søde og salte, og de kan spises til morgenmad, frokost eller middag.
  5. Vafler kan laves med en række forskellige ingredienser, herunder glutenfri mel, mandelmel, havregryn, boghvedemel og græskarkerner.
  6. Vafler er ofte tilsat smag, såsom vanilje, kanel, citron eller hindbær, for at forbedre deres smag og udseende.

Se flere opskrifter:

Spinatpandekager - nemme og lækre

Opskrift på amerikanske pandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Helstegt oksefilet med kernetemperatur
  • Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

billede med grove pitabrød

Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required