• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel
et billede med vafler
Hjemmebagte vafler er altid et sikkert hit, og denne opskrift på vaffeldej giver dig en perfekt og sprød vaffel. Foto: iStock.com.

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.

Indhold
  • Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.
  • Sprøde vafler
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Undgå blød vaffel
  • Fakta

Vafler er altid et hit, og med denne opskrift og fremgangsmåde er du altid sikker på at sætte tænderne i en sprøde vaffel.

Vaffeldejen er nem at lave, den klumper ikke, men lad gerne vaffeldejen hvile i en time, inden du bager vaflerne.

Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange vafler hver person er i stand til at spise.

Tip: Byt den almindelige mælk ud med en kærnemælk - det bliver vaflerne kun bedre af.

et billede med vafler

Sprøde vafler

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 150 g smør smeltet
  • 6½ dl sødmælk eller kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 nip salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
  • Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  • Pisk citronskal og æg i.
  • Smelt smørret og rør det i vaffeldejen til sidst.
  • Dæk det til og stil på køl i en times tid.
  • Bag dine vafler i et vaffeljern, og server dem friskbagte og varme med flødeskum, bær og syltetøj.

Næringsindhold

Sprøde vafler
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
162
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De sprøde vafler serveres straks, og gerne sammen med lidt flødeskum, bær og syltetøj eller marmelade. Især blåbær og jordbær passer forrygende godt til en nybagt vaffel.

Undgå blød vaffel

Vafler skal være sprøde - og ikke bløde, og med blot to gode råd er du altid sikker på en sprød vaffel.

  • Bag dine vafler i tilstrækkelig tid. Ofte bages vaflerne for kort tid i vaffeljernet, men de skal altså have lidt mere tid end man regner med. Så hav tålmodighed. Den nøjagtige bagetid for en vaffel kan variere fra vaffeljern til vaffeljern.
  • Læg de nybagte vafler på en rist. Ikke på en tallerken. Mange lægger vaflerne ud på en tallerken, men så dannes der kondens i bunden, og resultatet er desværre en blød og kedelig vaffel. Så læg dem på en rist, hvor de holder sig sprøde mens du bager resten færdig i vaffeljernet.

Vafler er jo sådan set blot en bagt pandekage, som du bager i et vaffeljerne. Ofte i hjerteform, mens en belgisk vaffel er lidt tykkere og firkantet i formen.

Fakta

Her er nogle fakta om vafler:

  1. Vafler er en populær form for bagværk, der findes i mange lande over hele verden, herunder især i Belgien, Frankrig, Tyskland og USA.
  2. Der findes mange forskellige varianter af vafler, herunder belgiske vafler, amerikanske vafler, franske crepes og danske aebleskiver.
  3. Vafler blev oprindeligt lavet af en simpel dej bestående af mel, mælk, æg og smør. I dag findes der mange varianter med tilsatte ingredienser, såsom sukker, nødder, krydderier og frugt.
  4. Vafler kan serveres både søde og salte, og de kan spises til morgenmad, frokost eller middag.
  5. Vafler kan laves med en række forskellige ingredienser, herunder glutenfri mel, mandelmel, havregryn, boghvedemel og græskarkerner.
  6. Vafler er ofte tilsat smag, såsom vanilje, kanel, citron eller hindbær, for at forbedre deres smag og udseende.

Se flere opskrifter:

Spinatpandekager - nemme og lækre

Opskrift på amerikanske pandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Helstegt oksefilet med kernetemperatur
  • Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede med røræg og scrambled eggs

Røræg - opskrift på scrambled eggs

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required