• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon
Lækkert tilbehør til steg kan være disse kartofler, der laves med rosenkål og bacon. Det smager forrygende godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 24. mar 2023 af Newyorker By Heart ·

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler i grove stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. chilipulver måske lidt mere
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 250 g rosenkål
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade - det kan godt være svært med det inderste, men snit den del i tynde skiver.
  • Forkog kartofler til de er næsten møre, damp dem tørre.
  • Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande.
  • Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt.
  • Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen.
  • Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karameliserer lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber og nu har du lækkert tilbehør til steg.

Næringsindhold

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
332
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
865
mg
38
%
Kalium
 
865
mg
25
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
808
IU
16
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på lækkert tilbehør til steg. Det er kartofler med rosenkål og bacon, der bla. laves med ahornsirup og chili.

Leder du efter lækkert tilbehør til steg? Så skal du prøve disse skønne kartofler med rosenkål og bacon.

Kartoffeltilbehøret laves med ahornsirup og lidt chili, og det smager fantastisk godt, og så er det nemt at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, men de enkelte mængder kan sagtens varieres efter smag.

Opskrift på tilbehør til steg

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler i grove stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. chilipulver måske lidt mere
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 250 g rosenkål
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade - det kan godt være svært med det inderste, men snit den del i tynde skiver.
  • Forkog kartofler til de er næsten møre, damp dem tørre.
  • Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande.
  • Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt.
  • Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen.
  • Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karameliserer lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber og nu har du lækkert tilbehør til steg.

Næringsindhold

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
332
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
865
mg
38
%
Kalium
 
865
mg
25
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
808
IU
16
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det lækre tilbehør til steg med kartofler, rosenkål og bacon serveres straks.

Det smager godt til eks. culottesteg, oksefilet eller oksemørbrad.

Se flere opskrifter

  • billede med hasselback kartofler
    Hasselback kartofler (de hasselbagte)
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede til ovnbagte kartoffelbåde
    Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Se disse opskrifter:

  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

hvepsebo kage

Hvepsebo kage med lækker kokostop

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required