• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon
Lækkert tilbehør til steg kan være disse kartofler, der laves med rosenkål og bacon. Det smager forrygende godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 24. mar 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på lækkert tilbehør til steg. Det er kartofler med rosenkål og bacon, der bla. laves med ahornsirup og chili.

Leder du efter lækkert tilbehør til steg? Så skal du prøve disse skønne kartofler med rosenkål og bacon.

Kartoffeltilbehøret laves med ahornsirup og lidt chili, og det smager fantastisk godt, og så er det nemt at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, men de enkelte mængder kan sagtens varieres efter smag.

Opskrift på tilbehør til steg

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler i grove stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. chilipulver måske lidt mere
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 250 g rosenkål
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl rosenkål godt og fjern de blade der er grimme. Skær lidt af stokken forneden og del den op i blade - det kan godt være svært med det inderste, men snit den del i tynde skiver.
  • Forkog kartofler til de er næsten møre, damp dem tørre.
  • Kom lidt smør og lidt olivenolie i en gryde med bred bund eller en sauterpande.
  • Klip bacon i stykker og svits det let, skru ned for varmen og kom kartoflerne i. Lad dem stege og brune lidt til de er helt møre. Krydr med chilipulver og rør godt rundt.
  • Tilsæt rosenkålbladene og vend rundt til de falder lidt sammen.
  • Hæld lidt ahornsirup ud over og rør rundt så det er godt fordelt og karameliserer lidt. Smag til med salt og friskkværnet peber og nu har du lækkert tilbehør til steg.

Næringsindhold

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
332
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
865
mg
38
%
Kalium
 
865
mg
25
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
808
IU
16
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det lækre tilbehør til steg med kartofler, rosenkål og bacon serveres straks.

Det smager godt til eks. culottesteg, oksefilet eller oksemørbrad.

Se flere opskrifter

  • billede med hasselback kartofler
    Hasselback kartofler (de hasselbagte)
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede til ovnbagte kartoffelbåde
    Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Se disse opskrifter:

  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required