• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
billede med sweet potato fritter
Sprøde sweet potato fritter eller fries, der nemt laves af søde kartofler. Bages i ovnen og serveres til diverse retter. Foto: iStock.com.

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Opdateret: 12. okt 2022 · Udgivet: 12. okt 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på sprøde sweet potato fritter, hvor søde kartofler skæres i stænger og bages i ovnen. Nemme at lave.

Sweet potato fritter er super lækre, og dem laver du naturligvis af søde kartofler, der skæres ud som pommes frites.

De lækre sweet potato fries kan serveres som tilbehør til mange retter, eller du kan blot bruge dem som en skøn snack, hvor fritterne serveres sammen med lidt ketchup eller en hjemmelavet aioli.

Mængden af søde kartofler afhænger selvfølgelig af størrelsen, men lav så du hvad der svarer til en bageplade. Det passer fint til fire personer.

Opskrift på sweet potato fritter

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 6 søde kartofler sweet potatoes, skrællet og skåret ud som pommes frites
  • 3 spsk. fint majsmel
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 3 spsk. olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær de søde kartofler ud og kom dem i koldt vand, lad dem ligge i mindst ½ time, men de kan godt ligge 2-3 timer uden det gør noget. Det gør dem mere sprøde når de bages.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre.
  • Kom dem i en frysepose sammen med majsmel, hvidløgspulver og salt.
  • Ryst posen godt og tag dem ud på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp dine sweet potato fritter med olivenolie og vend dem forsigtig rundt med hænderne.
  • Spred dem ud så de ikke rører ved hinanden og der må endelig ikke være for mange på bagepladen ad gangen. Denne portion var meget passende til en bageplade.
  • Sæt dem i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de tager farve og bliver sprøde.

Næringsindhold

Sweet potato fritter
Mængde pr. portion
Kalorier
408
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
769
mg
33
%
Kalium
 
1174
mg
34
%
Kulhydrater
 
73
g
24
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
48094
IU
962
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte sweet potato fritter serveres straks, og altså gerne som snack eller tilbehør til kød.

Se flere opskrifter

  • billede med mos af søde kartofler
    Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs
  • billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn
    Sprøde kartoffelchips i mikroovn

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required