Her får du den bedste opskrift på sprøde sweet potato fritter, hvor søde kartofler skæres i stænger og bages i ovnen. Nemme at lave.
Sweet potato fritter er super lækre, og dem laver du naturligvis af søde kartofler, der skæres ud som pommes frites.
De lækre sweet potato fries kan serveres som tilbehør til mange retter, eller du kan blot bruge dem som en skøn snack, hvor fritterne serveres sammen med lidt ketchup eller en hjemmelavet aioli.
Mængden af søde kartofler afhænger selvfølgelig af størrelsen, men lav så du hvad der svarer til en bageplade. Det passer fint til fire personer.
Opskrift på sweet potato fritter

Ingredienser
- 6 søde kartofler sweet potatoes, skrællet og skåret ud som pommes frites
- 3 spsk. fint majsmel
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. flagesalt
- 3 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Skær de søde kartofler ud og kom dem i koldt vand, lad dem ligge i mindst ½ time, men de kan godt ligge 2-3 timer uden det gør noget. Det gør dem mere sprøde når de bages.
- Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre.
- Kom dem i en frysepose sammen med majsmel, hvidløgspulver og salt.
- Ryst posen godt og tag dem ud på en bageplade med bagepapir.
- Dryp dine sweet potato fritter med olivenolie og vend dem forsigtig rundt med hænderne.
- Spred dem ud så de ikke rører ved hinanden og der må endelig ikke være for mange på bagepladen ad gangen. Denne portion var meget passende til en bageplade.
- Sæt dem i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de tager farve og bliver sprøde.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte sweet potato fritter serveres straks, og altså gerne som snack eller tilbehør til kød.
Kom med din kommentar