• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Squashboller - nemme boller med squash
squashboller
Nybagte squashboller, der er nemme og lækre boller bagt med squash, solsikkekerner og gulerod. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Squashboller - nemme boller med squash

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på nemme squashboller. Lækre og velsmagende boller, der bages med squash, gulerod og solsikkerkerner. Giver 12 stk.

Sådan bager du lækre squashboller, der både er store og luftige.

Nemme boller bagt med revet squash, gulerødder og lidt solsikkekerner, og bollerne kan sagtens fryses ned.

Se også: Nem squashkage - hvad man bruge squash til?

Opskriften giver 12 stk.

Opskrift på squashboller

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 12 stk.

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 2 teskefulde sukker
  • 3 deciliter mælk
  • 0,5 deciliter olivenolie
  • 1 æg
  • 1 squash groftrevet
  • 4 gulerødder groftrevet
  • 50 gram solsikkekerner
  • 2 teskefulde salt
  • 150 gram durummel
  • 400 g hvedemel måske lidt mindre eller mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til squashboller starter du med, at smuldre gær i en skål og sukkeret drysses over.
  • Kom den lune mælk i og rør gæren ud.
  • Tilsæt olivenolie og æg, og rør rundt.
  • Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
  • Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
  • Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes. Ælt det godt, dejen skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
  • Form til en kugle, som lægges i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
  • Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til 12 lige store squashboller, som sættes på bageplade.
  • Dækkes til og hæver i 1 time et lunt sted.
  • Pensl med mælk, og bag bollerne ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 10-12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden.

Næringsindhold

Squashboller - nemme boller med squash
Mængde pr. portion
Kalorier
257
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
420
mg
18
%
Kalium
 
292
mg
8
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
3492
IU
70
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De nybagte squashboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive nydt.

Som sagt kan du sagtens fryse squashbollerne ned.

Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required