• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
billede til spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese er en populær omgang pasta med kødsovs, der er et sikkert hit i de fleste familier. Foto: iStock.com.

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er en skudsikker opskrift på spaghetti bolognese. En populær ret med pasta med kødsovs, og den er både velsmagende og nem at lave.

Sådan laver du en super lækker spaghetti bolognese, som jo er en pasta med kødsovs.

Her er den bedste opskrift på den klassiske og meget populære pastaret, der altid giver brede smil i børnefamilierne, men som voksne er lige så vilde med.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spaghetti bolognese

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

4.67 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg finthakket
  • 4 fed hvidløg knust og hakket
  • 3 stængler bladselleri finthakket
  • 3 gulerødder groftrevet
  • 1 tsk. oregano tørret
  • 1 tsk. basilikum tørret
  • 3 spsk. tomatpure . koncentreret
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk. balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 500 g spaghetti
  • 50 g parmesan høvlet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits det hakkede oksekød, krydr med salt, friskkværnet peber, oregano og basilikum. Hæld det op i en skål.
  • Kom lidt mere olie i gryden og kom løg og bladselleri i, lad det svitse lidt til det bliver blødt, men det skal ikke tage for meget farve så rør i det.
  • Tilsæt gulerødder og hvidløg, svits lidt mere, men hvidløget på endelig IKKE blive brunt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hæld balsamico ved og lad det koge godt ind, til det næsten er væk. Det giver en fantastisk smag til din spaghetti bolognese.
  • Kom tomatpure og sukker ved og lad det svitse kort, inden det hakkede kød kommes tilbage i gryden.
  • Tilsæt de hakkede tomater og oregano, skru ned og lad det simre i 60 minutter, under låg, rør i det af og til. Smag til.
  • Kog spaghetti masser af, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.

Næringsindhold

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
964
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
1008
mg
44
%
Kalium
 
996
mg
28
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
7949
IU
159
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
244
mg
24
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Spaghetti bolognese serveres straks. Evt. sammen med et stykke hjemmebagt focaccia.

Se flere pastaopskrifter

  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede til pasta med laks og grøntsager
    Pasta med laks og grøntsager
  • billede til pasta med spidskål og bacon
    Pasta med spidskål og bacon
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Se disse opskrifter:

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Pasta med kantareller og skinke
  • Spaghetti med mørbrad og bacon
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin med salat

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required