• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
billede med saltindbagt svinemørbrad
Saltindbagt svinemørbrad, hvor du pakker en mørbrad ind i hjemmelavet saltdej, og derefter tilbereder den i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på saltindbagt svinemørbrad, der er en mørbrad bagt i saltdej i ovnen. En lækker middagsret, der er nem at lave.

Saltindbagt svinemørbrad er en lækker måde at lave tilberede en mørbrad på, og salatdejen er super nem at lave.

Saltdejen skal stå lidt, så det skal du lige være opmærksom på, hvis du vil lave denne ret. Men ellers er det ret nemt.

Efter tilberedning kasseres saltdejen, den skal du ikke spise, mens mørbraden skæres ud i passende skiver.

Opskrift på saltindbagt svinemørbrad

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 spsk. rosmarin kun nåle, finthakket
  • 1 spsk. timian kun blade, finthakket

Saltdej

  • 4 dl salt groft
  • 1 håndfuld rosmarin nåle
  • 1 spsk. timian blade
  • 2 æggehvider
  • 4 dl hvedemel
  • 1 ¼ dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland salt, rosmarinnåle, timian, vand og æggehvider.
  • Tilsæt hvedemel og bland det sammen til en glat saltdej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand - eller lidt mere mel - hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
  • Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne natten over.
  • Varm smør og olie op på en pande og lad det bruse af.
  • Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
  • Rul dejen ud og drys hvidløg, timian og rosmarin på, i en stribe på midten.
  • Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt.
  • Sæt den i en 200 grader varm ovn (varmluft). En saltindbagt svinemørbrad skal have ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni - og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt.
  • Din mørbrad i saltdej tages ud af ovnen, og lad den nu hvile i et kvarters tid, inden enden skæres af dejen og mørbraden forsigtigt pilles ud af dejen - pas på, der kan være varm damp!

Næringsindhold

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
90
mg
4
%
Kalium
 
531
mg
15
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
187
IU
4
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Saltindbagt svinemørbrad skæres i skiver og krydres med lidt friskkværnet peber. Serveres straks og gerne sammen med pastasalat og en sund broccolisalat.

Selvfølgelig passer ovnstegte kartoffelbåde også godt til en mørbrad i saltdej.

Se flere opskrifter

  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos
    Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos
  • billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce
    Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce
  • billede til svinemørbrad med soja i ovn
    Svinemørbrad med soja i ovn

Se disse opskrifter:

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

billede med grove pitabrød

Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

billede med karrysovs

Karrysovs

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required