• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
billede med saltindbagt svinemørbrad
Saltindbagt svinemørbrad, hvor du pakker en mørbrad ind i hjemmelavet saltdej, og derefter tilbereder den i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

Opdateret: 12. jan 2023 · Udgivet: 12. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på saltindbagt svinemørbrad, der er en mørbrad bagt i saltdej i ovnen. En lækker middagsret, der er nem at lave.

Saltindbagt svinemørbrad er en lækker måde at lave tilberede en mørbrad på, og salatdejen er super nem at lave.

Saltdejen skal stå lidt, så det skal du lige være opmærksom på, hvis du vil lave denne ret. Men ellers er det ret nemt.

Efter tilberedning kasseres saltdejen, den skal du ikke spise, mens mørbraden skæres ud i passende skiver.

Opskrift på saltindbagt svinemørbrad

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 spsk. rosmarin kun nåle, finthakket
  • 1 spsk. timian kun blade, finthakket

Saltdej

  • 4 dl salt groft
  • 1 håndfuld rosmarin nåle
  • 1 spsk. timian blade
  • 2 æggehvider
  • 4 dl hvedemel
  • 1 ¼ dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland salt, rosmarinnåle, timian, vand og æggehvider.
  • Tilsæt hvedemel og bland det sammen til en glat saltdej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand - eller lidt mere mel - hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
  • Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne natten over.
  • Varm smør og olie op på en pande og lad det bruse af.
  • Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
  • Rul dejen ud og drys hvidløg, timian og rosmarin på, i en stribe på midten.
  • Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt.
  • Sæt den i en 200 grader varm ovn (varmluft). En saltindbagt svinemørbrad skal have ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni - og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt.
  • Din mørbrad i saltdej tages ud af ovnen, og lad den nu hvile i et kvarters tid, inden enden skæres af dejen og mørbraden forsigtigt pilles ud af dejen - pas på, der kan være varm damp!

Næringsindhold

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
90
mg
4
%
Kalium
 
531
mg
15
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
187
IU
4
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Saltindbagt svinemørbrad skæres i skiver og krydres med lidt friskkværnet peber. Serveres straks og gerne sammen med pastasalat og en sund broccolisalat.

Selvfølgelig passer ovnstegte kartoffelbåde også godt til en mørbrad i saltdej.

Se flere opskrifter

  • billede til hel svinemørbrad i ovn
    Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
  • billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos
    Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos
  • billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce
    Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce
  • billede til svinemørbrad med soja i ovn
    Svinemørbrad med soja i ovn

Se disse opskrifter:

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required