• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble er en lækker crumblekage med masser af rabaerber, og det er en kage med et fint samspil mellem den søde kage og de syrlige rabarber. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Opdateret: 15. aug 2022 · Udgivet: 5. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på lækker rabarbercrumble med masser af syrlige rabarber, der passer perfekt til den mere søde crumblekage.

Rabarbercrumble er en fantastisk lækker kage, der laves af en sprød crumbledej, der går smukt i spænd med de syrlige rabarber.

Rabarberkagen er meget nem at lave, og denne udgave er med lidt havregryn, der gør crumblekagen endnu mere sprød. Du kan anvende både finvalsede og grovvalsede havregryn.

Opskriften giver kage til ca. 6 personer.

Opskrift på rabarbercrumble

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Rabarber

  • 400 g rabarber
  • 100 g sukker

Crumblekage

  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 130 g smør i mindre tern, skal være koldt!
  • 20 g kokosmel
  • 100 g havregryn
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rabarber klargøres og skær i skiver, der cirka er en centimeter i tykkelse. Vendes med sukker.
  • I en anden skål laver du crumbledej til din rabarbercrumble ved, at vende sukker sammen med vaniljesukker, hvedemel, koldt smør i tern, kokosmel og havregryn. Smuldr smørret ud i dejen.
  • Smør et ildfast fad eller tærteform, der har en diameter på ca. 22 cm.
  • Halvdelen af crumbledejen fordeles i formen og trykket let til.
  • Kom så rabarber i, og fordel dem jævnt, inden du drysser resten af crumbledejen over.
  • Bag din rabarbercrumble ved Bag rabarbercrumble ved varmluft200 °C varmluft i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Rabarbercrumble
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
151
mg
7
%
Kalium
 
276
mg
8
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
609
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdigbagte rabarbercrumble køle lidt af, hvorefter den serveres lun med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Se flere opskrifter med rabarber

  • billede med rabarberkompot
    Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
  • billede med rabarbersaft
    Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber
  • billede med rabarberkage
    Rabarberkage - den bedste kage med rabarber
  • billede med rabarbertærte
    Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

spaghetti carbonara opskrift

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required