• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble er en lækker crumblekage med masser af rabaerber, og det er en kage med et fint samspil mellem den søde kage og de syrlige rabarber. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på lækker rabarbercrumble med masser af syrlige rabarber, der passer perfekt til den mere søde crumblekage.

Rabarbercrumble er en fantastisk lækker kage, der laves af en sprød crumbledej, der går smukt i spænd med de syrlige rabarber.

Rabarberkagen er meget nem at lave, og denne udgave er med lidt havregryn, der gør crumblekagen endnu mere sprød. Du kan anvende både finvalsede og grovvalsede havregryn.

Opskriften giver kage til ca. 6 personer.

Opskrift på rabarbercrumble

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Rabarber

  • 400 g rabarber
  • 100 g sukker

Crumblekage

  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 130 g smør i mindre tern, skal være koldt!
  • 20 g kokosmel
  • 100 g havregryn
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rabarber klargøres og skær i skiver, der cirka er en centimeter i tykkelse. Vendes med sukker.
  • I en anden skål laver du crumbledej til din rabarbercrumble ved, at vende sukker sammen med vaniljesukker, hvedemel, koldt smør i tern, kokosmel og havregryn. Smuldr smørret ud i dejen.
  • Smør et ildfast fad eller tærteform, der har en diameter på ca. 22 cm.
  • Halvdelen af crumbledejen fordeles i formen og trykket let til.
  • Kom så rabarber i, og fordel dem jævnt, inden du drysser resten af crumbledejen over.
  • Bag din rabarbercrumble ved Bag rabarbercrumble ved varmluft200 °C varmluft i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Rabarbercrumble
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
151
mg
7
%
Kalium
 
276
mg
8
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
609
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdigbagte rabarbercrumble køle lidt af, hvorefter den serveres lun med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Se flere opskrifter med rabarber

  • billede med rabarberkompot
    Hjemmelavet rabarberkompot i ovn
  • billede med rabarbersaft
    Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber
  • billede med rabarberkage
    Rabarberkage - den bedste kage med rabarber
  • billede med rabarbertærte
    Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required