• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med oksekød og citronfløde
Pasta med oksekød og citronfløde
Pasta med oksekød og citronfløde er en lækker pastaret, der samtidig også er både nem og hurtig at lave til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med oksekød og citronfløde

Opdateret: 4. okt 2023 · Udgivet: 4. okt 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook16PinterestMessengerEmailPrintSMS
16
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en dejlig opskrift på pasta med oksekød og citronfløde. En nem og lækker pastaret med oksekød i strimler, der er god hverdagsmad.

Pasta med oksekød er en klassisk pastaret, der her er lavet sammen med en lækker citronfløde.

Der skal bruges oksekød i strimler, og her kan du eventuelt købe en pakke af de såkaldte venøsteaks, og selv skære dem ud i strimler.

Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.

Opskrift på pasta med oksekød

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g oksekød i strimler
  • 2 rødløg i smalle både
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 150 g bacon i tern
  • 0,5 citron saft og skal
  • 2 dl madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g babyspinat
  • 25 g pinjekerner ristet
  • 50 g parmesan fintrevet
  • 250 g pasta gerne frisk, evt. fuldkornspasta
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til pasta med oksekød starter du med, at riste bacon på en tør pande, til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle.
  • Dup kødet tørt og brun det på en godt varm pande et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal IKKE gennemsteges, bare lige få farve.
  • Tag kødet af panden og tilsæt lidt olivenolie.
  • Sauter rødløg, til de bliver bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring.
  • Hæld fløden ved og pres citronsaft ned i.
  • Tilsæt kødet og lad det koge sammen, til det tykner. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
  • I et fad kommes den slyngede spinat og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Læg den friskkogte pasta ovenpå og hæld citronflødesaucen over. Drys med bacon, fintrevet ost og pinjekerner.

Næringsindhold

Pasta med oksekød og citronfløde
Mængde pr. portion
Kalorier
769
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
129
mg
43
%
Natrium
 
1100
mg
48
%
Kalium
 
717
mg
20
%
Kulhydrater
 
57
g
19
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
2614
IU
52
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
247
mg
25
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Pasta med oksekød og citronfløde serveres straks, og gerne sammen med et stykke focaccia eller ciabattabrød.

Se også: Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese

Se disse opskrifter:

  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Spaghetti med mørbrad og bacon
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Oksekødsfad med kartofler

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required