• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med kantareller og skinke
pasta med kantareller og skinke
Pasta med kantareller og skinke er en både nem, hurtig og lækker pastaret til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med kantareller og skinke

Opdateret: 19. jan 2023 · Udgivet: 19. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker pastaret med kantareller og skinke. En nem ret til aftensmad med kantareller, pasta, tomater og serrano skinke.

Pasta med kantareller er en skøn pastaret, der her toppes med lækker serrano skinke. Du kan også bruge parmaskinke.

Husk at børste kantarellerne helt rene, og undgå gerne at skylle eller vaske dem under vandhanen.

Udenfor sæsonen for kantareller kan du anvende den tørrede udgave, der også er ganske fin.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Opskrift på pasta med kantareller

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g kantareller børstet rene uden vand (eller et minimum)
  • 6 forårsløg fintsnittet
  • 300 g tomater gerne San Marzano, skåret i kvarte
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld persille
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver serrano skinke
  • 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g pasta evt. frisk papperdelle
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Læg serrano skinke på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 4-5 minutter, til den er gylden og sprød. Tag skinken ud.
  • Varm smør og olivenolie op på en pande, til smørret er brust af.
  • Kom kantarellerne på og steg dem ved høj varme, til de ligesom begynder at "poppe".
  • Skru lidt ned og tilsæt så forårsløg og steg med, til de bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom hvidløg ved og steg i 1 minuts tid, til de begynder at afgive duft.
  • Tilsæt tomaterne og vend hurtigt rundt.
  • Hæld fløde ved sammen med dijonsennep, rør sennep godt ud og lad saucen koge lidt ind, smag til.
  • Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente.
  • Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen, vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen. Pasta med kantareller drysses med persille og pyntes med den sprøde skinke.

Næringsindhold

Pasta med kantareller og skinke
Mængde pr. portion
Kalorier
672
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
79
mg
26
%
Natrium
 
1214
mg
53
%
Kalium
 
837
mg
24
%
Kulhydrater
 
85
g
28
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
1758
IU
35
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
91
mg
9
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta med kantareller og skinke serveres straks.

Pastaretten serveres gerne sammen med en caprese salat og nybagt ciabatta.

Se flere opskrifter

  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede til spaghetti bolognese
    Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Se disse opskrifter:

  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required