Sådan laver du en lækker pastaret med kantareller og skinke. En nem ret til aftensmad med kantareller, pasta, tomater og serrano skinke.
Pasta med kantareller er en skøn pastaret, der her toppes med lækker serrano skinke. Du kan også bruge parmaskinke.
Husk at børste kantarellerne helt rene, og undgå gerne at skylle eller vaske dem under vandhanen.
Udenfor sæsonen for kantareller kan du anvende den tørrede udgave, der også er ganske fin.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.
Opskrift på pasta med kantareller

Ingredienser
- 250 g kantareller børstet rene uden vand (eller et minimum)
- 6 forårsløg fintsnittet
- 300 g tomater gerne San Marzano, skåret i kvarte
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld persille
- 2 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver serrano skinke
- 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
- 400 g pasta evt. frisk papperdelle
Fremgangsmåde
- Læg serrano skinke på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 4-5 minutter, til den er gylden og sprød. Tag skinken ud.
- Varm smør og olivenolie op på en pande, til smørret er brust af.
- Kom kantarellerne på og steg dem ved høj varme, til de ligesom begynder at "poppe".
- Skru lidt ned og tilsæt så forårsløg og steg med, til de bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom hvidløg ved og steg i 1 minuts tid, til de begynder at afgive duft.
- Tilsæt tomaterne og vend hurtigt rundt.
- Hæld fløde ved sammen med dijonsennep, rør sennep godt ud og lad saucen koge lidt ind, smag til.
- Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente.
- Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen, vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen. Pasta med kantareller drysses med persille og pyntes med den sprøde skinke.
Næringsindhold
Noter
Pasta med kantareller og skinke serveres straks.
Pastaretten serveres gerne sammen med en caprese salat og nybagt ciabatta.
Kom med din kommentar