Sådan laver du panerede koteletter. En nem opskrift på koteletter, der paneres med panko eller almindelig rasp og steges færdig i ovn.
Panerede koteletter er lækker aftensmad, der samtidig er nem at lave.
Her er koteletterne brunet af på panden, hvorefter de steges færdige i ovn. Og selvfølgelig er de paneret i panko rasp, men en alm. rasp er også fin at bruge.
Du kan med fordel bruge de store herregårdskoteletter med ben til denne opskrift, da de bliver perfekte efter en tur i ovnen. Og her må koteletterne altså gerne være op mod 4 centimeter tykke.
Bemærk, at opskriften er til to personer, men du kan jo nemt gange den op til flere.
Opskrift på panerede koteletter

Ingredienser
- 2 koteletter med ben, gerne ca. 4 cm. tykke
- 3 spsk. sennep gerne en dijon
- 1½ dl panko rasp eller almindelig rasp
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. olie til stegning
- 2 spsk. smør til stegning
Fremgangsmåde
- Dup dine koteletter tørre.2 koteletter
- Bland panko rasp med salt og friskkværnet peber (og evt. andre krydderier).1½ dl panko rasp, salt og friskkværnet peber
- Smør den ene side af koteletterne med sennep og læg dem med sennepssiden nedad i panko-blandingen.3 spsk. sennep
- Tryk ned så raspen sætter sig fast, smør den side der vender op ad med sennep og vend dem, så de også paneres på den anden side.
- Varm olie og smør op på en pande, og brun koteletterne 2 minutter på hver side, til de har fået farve. Vend dem kun en gang - og vend dem forsigtigt - så du ikke ødelægger paneringen.3 spsk. olie, 2 spsk. smør
- Læg de panerede koteletter i et smurt ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 °C varmluft i 20-25 minutter, til de er netop gennemstegte (tiden afhænger lidt af hvor tykke koteletterne er og om de er med ben). Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.
Næringsindhold
Noter
Lad de panerede koteletter stå og trække utildækket i 5 minutter, inden de serveres.
Koteletterne kan evt. serveres med brasede kartofler og grønne bønner. Velbekomme.
Kom med din kommentar