Her får du den bedste opskrift på pandekager med øl. Nemme og lækre ølpandekager, hvor øl tilfører lidt sprødhed til pandekagerne.
Pandekager med øl er lækre og nemme at lave, og ølpandekager er populære hos både børn og voksne.
Pandekagerne smager ikke af øl, men øllet giver ølpandekagerne lidt sprødhed.
Du får 30 pandekager af denne opskrift, men du kan sagtens fryse dem ned.
Opskrift på pandekager med øl

Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 60 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 nip salt
- 2 tsk. vaniljepulver
- 6 æg
- 8 dl mælk
- 1 dl øl alm. pilsner
- 1 tsk. kardemomme
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- smør til bagning af pandekager med øl
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål og pisk det igennem.
- Tilsæt mælk og pisk godt, til alle melklumper er væk.
- Tilsæt æg, pisk godt efter hver gang du har tilsat to æg. Pisk også øl i sammen med kardemomme og citronskal. Til pandekager med øl kan du bruge en almindelig pilsnerøl.
- Nu kan du dække dejen til og stille den på køl i ½ time eller bage pandekager med det samme.
- Kom lidt smør på panden til hver pandekage. Brug ca. ¾ dl dej, hæld det på panden og drej straks panden rundt, så dejen bliver fordelt til en tynd pandekage.
- Bag de lækre ølpandekager ca. 1 minut på hver side, til de er gyldne. Tag pandekage af og forsæt med resten af dejen.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte pandekager med øl nydes straks, eller fryses ned.
Læg et stykke madpapir mellem hver pandekage, og kom dem i en frysepose.
Tø dine ølpandekager op i køleskabet, og varm dem i ovnen.
Se flere opskrifter:
Luftige æbleskiver med kærnemælk
Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker
Kom med din kommentar