• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Mørbradgryde
billede med luksus mørbradgryde
En luksus mørbradgryde med cocktailpølser, bacon og champignon. Og selvfølgelig svinemørbrad. Serveres med ris eller kartoffelmos. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Mørbradgryde

Opdateret: 7. okt 2024 · Udgivet: 29. mar 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook14PinterestMessengerEmailPrintSMS
14
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på en luksus mørbradgryde. Den populære gryderet med mørbrad, champignon, bacon og meget andet godt.

Mørbradgryde er en af de allermest populære retter i det danske køkken, og her er Newyorker By Hearts lækre udgave.

Det er en luksus mørbradgryde med både cocktailpølser, champignon, bacon og naturligvis svinemørbrad.

Se også: Frikadeller - slagterens opskrift med danskvand

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mørbradgryde

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

4.85 fra 13 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset og skåret i 3 cm tykke skiver
  • 1 stort løg skåret i tern
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 250 g brune champignon skåret i skiver (almindelig hvide kan også bruges)
  • 1 håndfuld perleløg frosne
  • 1½ tsk. paprika røget
  • 1 dåse tomatpure lille
  • 5 dl vand
  • 2½ dl fløde
  • Lidt jævning
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt olie på en pande og steg løgene, til de begynder at få farve. Tilsæt bacon tern og steg videre til bacon bliver brun og noget af fedtet smelter af.
  • Hæld det op i en tallerken og steg champignon i samme pande.
  • Hæld også dem over på en tallerken og rist så pølserne på panden, til de begynder at tage lidt farve. Sæt dem til side.
  • Bank mørbradbøfferne lidt ud. I samme pande brunes mørbradbøfferne, de krydres med salt og friskkværnet peber. Kom dem over i en gryde, efterhånden som de bliver brunet.
  • Kog panden af med lidt af vandet, så alle de gode smage kommes med i din mørbradgryde. Gryden sættes på blusset og tomatpure kommes i og det hele blandes godt.
  • Tilsæt resten af vandet, røget paprika, perleløg og piskefløde. Lad det hele simre i 20 minutter til mørbradbøfferne er møre og færdig tilberedte.
  • Kom cocktailpølser i din luksus mørbradgryde til sidst, de skal bare lige varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Jævn evt saucen lidt hvis du synes at den er for tynd.

Næringsindhold

Mørbradgryde
Mængde pr. portion
Kalorier
802
% Daglig værdi*
Fedt
 
64
g
98
%
Mættet fedt
 
30
g
188
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
24
g
Kolesterol
 
212
mg
71
%
Natrium
 
893
mg
39
%
Kalium
 
1199
mg
34
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
1323
IU
26
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
78
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Luksus mørbradgryde serveres straks - og gerne sammen med kartoffelmos eller kogte ris.

Du kan smage mørbradgryden til med et par spiseskefulde gastrik.

Gryderetten er fryseegnet.

Se også: Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Skinke med whiskymarinade
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required