1svinemørbradafpudset og skåret i 3 cm tykke skiver
1stortløgskåret i tern
1pakkebaconi tern
1pakkecocktailpølser
250gbrune champignonskåret i skiver (almindelig hvide kan også bruges)
1håndfuldperleløgfrosne
1½tsk.paprikarøget
1dåsetomatpurelille
5dlvand
2½dlfløde
Lidtjævning
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom lidt olie på en pande og steg løgene, til de begynder at få farve. Tilsæt bacon tern og steg videre til bacon bliver brun og noget af fedtet smelter af.
Hæld det op i en tallerken og steg champignon i samme pande.
Hæld også dem over på en tallerken og rist så pølserne på panden, til de begynder at tage lidt farve. Sæt dem til side.
Bank mørbradbøfferne lidt ud. I samme pande brunes mørbradbøfferne, de krydres med salt og friskkværnet peber. Kom dem over i en gryde, efterhånden som de bliver brunet.
Kog panden af med lidt af vandet, så alle de gode smage kommes med i din mørbradgryde. Gryden sættes på blusset og tomatpure kommes i og det hele blandes godt.
Tilsæt resten af vandet, røget paprika, perleløg og piskefløde. Lad det hele simre i 20 minutter til mørbradbøfferne er møre og færdig tilberedte.
Kom cocktailpølser i din luksus mørbradgryde til sidst, de skal bare lige varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Jævn evt saucen lidt hvis du synes at den er for tynd.
Næringsindhold
Mørbradgryde
Mængde pr. portion
Kalorier
802
% Daglig værdi*
Fedt
64
g
98
%
Mættet fedt
30
g
188
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
24
g
Kolesterol
212
mg
71
%
Natrium
893
mg
39
%
Kalium
1199
mg
34
%
Kulhydrater
19
g
6
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
1323
IU
26
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
78
mg
8
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.