En nem og lækker opskrift på kylling med pikantost. Retten laves i et fad i ovnen, og indeholder bla. kyllingebryst, pikantost, bacon, spinat og asparges.
Kylling med pikantost og bacon er en af de populære retter, som du nemt kan lave i et fad.
Derfor er retten god på hverdage, men den kan bestemt også bruges som en lækker gæstemad i weekenden.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling med pikantost

Ingredienser
- 3 kyllingefileter skåret i grove stykker
- 250 g champignon i halve eller kvarte
- 1 bdt. grønne asparges i ca. 2 cm. lange stykker
- 1 bdt. forårsløg i ca. 2 cm. lange stykker
- 150 g bacon i tern i tern
- 200 g spinat godt skyllet, afdryppet
- 2,5 dl. madlavningsfløde eller lidt mere, det bestemmer du
- 125 g pikantost
- 4 tomater (eller flere hvis der bruges cocktail- eller cherrytomater)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
- Svits kyllingestykkerne i lidt olie, til de bliver brune, krydr med salt og peber - hæld det i et ovnfast fad.
- Svits bacon til det er sprødt og gyldent og hæld det over kyllingestykkerne.
- Svits champignon og hæld det i fadet.
- Knæk det nederste af de friske asparges, skær dem i stykker sammen med forårsløg og rist dem et par minutter på panden, krydr med lidt salt og friskkværnet peber - hæld det i fadet.
- Skær tomater i skiver (eller både) og kom dem ovenpå alle grønsagerne.
- Kom det friske spinat på panden, med det vand der hænger ved dem (ikke for meget), svits det til det falder sammen. Krydr med salt og lidt friskkværnet peber, hæld madlavningsfløde og pikantosten ved.
- Rør rundt til osten er smeltet og hæld det så over alle grønsager.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.
- Kylling med pikantost serveres straks med ris eller pasta.
Næringsindhold
Noter
Som sagt serveres kylling med pikantost gerne sammen med kogte ris eller pasta. Et stykke brød er også godt til.
Kom med din kommentar