• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Boller
billede med mormor boller
Hjemmebagte boller a la mormor, der smager perfekt med lidt smør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Boller

Opdateret: 9. okt 2024 · Udgivet: 11. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med mormor boller

Boller

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 1 pakke gær svarende til 50 gram
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning flydende
  • 1 tsk. salt
  • 50 g fuldkornsdurum eller andet fuldkornsmel
  • 120 g sigtemel
  • 350 g hvedemel kan være lidt mere, kan være lidt mindre
  • 50 g smør blødt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom creme fraiche og mælk i en gryde og lad det blive lunt (37 grader). Det er vigtigt at væsken ikke bliver for varmt, for så ødelægges cellerne i gæren.
  • Smuldr gæren i en skål og kom honning i, tilsæt den lune væske og opløs gæren.
  • Tilsæt æg, salt, fuldkornsdurummel og sigtemel - rør det sammen. Til disse boller kan fuldkornsmell sagtens erstattes med alm. hvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan samles og æltes, men stadig er lidt klistrende.
  • Pluk det bløde smør i mindre stykker, lav en fordybning i dejen og læg smørret i fordybningen.
  • Ælt nu smørret ind i dejen, til den er helt indarbejde og dejen er glat og blød at arbejde med.
  • Form dejen til en kugle, læg den i en skål, dæk med et viskestykke og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  • Tag dejen ud og form til boller som sættes på en bageplade, dæk til og lad dem hæve i en god ½ times tid.
    Efter hævning trilles der boller, som hæver igen
  • Pensl bollerne med let sammenpisket æg og sæt i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft).
  • Bag bollerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
    færdigbagte boller skåret over og kllar til smør

Næringsindhold

Boller
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
301
mg
13
%
Kalium
 
104
mg
3
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
157
IU
3
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på hjemmebagte boller. Det er en klassisk bolle a la mormor, og bollerne er nemme at bage. Giver 10 stk.

Intet slår hjemmebagte boller, der lige er kommet ud af ovnen. Og som kort efter serveres med smør.

Her får du en god opskrift på mormor boller, der er nemme at bage, og du kan sagtens lave dem uden fuldkornsmel. Her udskiftes fuldkornsmel blot med almindeligt hvedemel.

Du får 10 boller af denne opskrift.

Opskrift på boller

billede med mormor boller

Boller

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 1 pakke gær svarende til 50 gram
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning flydende
  • 1 tsk. salt
  • 50 g fuldkornsdurum eller andet fuldkornsmel
  • 120 g sigtemel
  • 350 g hvedemel kan være lidt mere, kan være lidt mindre
  • 50 g smør blødt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom creme fraiche og mælk i en gryde og lad det blive lunt (37 grader). Det er vigtigt at væsken ikke bliver for varmt, for så ødelægges cellerne i gæren.
  • Smuldr gæren i en skål og kom honning i, tilsæt den lune væske og opløs gæren.
  • Tilsæt æg, salt, fuldkornsdurummel og sigtemel - rør det sammen. Til disse boller kan fuldkornsmell sagtens erstattes med alm. hvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan samles og æltes, men stadig er lidt klistrende.
  • Pluk det bløde smør i mindre stykker, lav en fordybning i dejen og læg smørret i fordybningen.
  • Ælt nu smørret ind i dejen, til den er helt indarbejde og dejen er glat og blød at arbejde med.
  • Form dejen til en kugle, læg den i en skål, dæk med et viskestykke og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  • Tag dejen ud og form til boller som sættes på en bageplade, dæk til og lad dem hæve i en god ½ times tid.
    Efter hævning trilles der boller, som hæver igen
  • Pensl bollerne med let sammenpisket æg og sæt i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft).
  • Bag bollerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
    færdigbagte boller skåret over og kllar til smør

Næringsindhold

Boller
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
301
mg
13
%
Kalium
 
104
mg
3
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
157
IU
3
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte boller køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Bollerne kan sagtens fryses ned.

Se flere brødopskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med pølsebrød og hotdogbrød
    Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød
  • billede med pandebrød
    Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Se disse opskrifter:

  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

hjemmelavet kagecreme

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required