• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Boller
billede med mormor boller
Hjemmebagte boller a la mormor, der smager perfekt med lidt smør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Boller

Opdateret: 9. okt 2024 · Udgivet: 11. apr 2022 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på hjemmebagte boller. Det er en klassisk bolle a la mormor, og bollerne er nemme at bage. Giver 10 stk.

Intet slår hjemmebagte boller, der lige er kommet ud af ovnen. Og som kort efter serveres med smør.

Her får du en god opskrift på mormor boller, der er nemme at bage, og du kan sagtens lave dem uden fuldkornsmel. Her udskiftes fuldkornsmel blot med almindeligt hvedemel.

Du får 10 boller af denne opskrift.

Opskrift på boller

billede med mormor boller

Boller

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 1 pakke gær svarende til 50 gram
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl skummetmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning flydende
  • 1 tsk. salt
  • 50 g fuldkornsdurum eller andet fuldkornsmel
  • 120 g sigtemel
  • 350 g hvedemel kan være lidt mere, kan være lidt mindre
  • 50 g smør blødt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom creme fraiche og mælk i en gryde og lad det blive lunt (37 grader). Det er vigtigt at væsken ikke bliver for varmt, for så ødelægges cellerne i gæren.
  • Smuldr gæren i en skål og kom honning i, tilsæt den lune væske og opløs gæren.
  • Tilsæt æg, salt, fuldkornsdurummel og sigtemel - rør det sammen. Til disse boller kan fuldkornsmell sagtens erstattes med alm. hvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan samles og æltes, men stadig er lidt klistrende.
  • Pluk det bløde smør i mindre stykker, lav en fordybning i dejen og læg smørret i fordybningen.
  • Ælt nu smørret ind i dejen, til den er helt indarbejde og dejen er glat og blød at arbejde med.
  • Form dejen til en kugle, læg den i en skål, dæk med et viskestykke og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  • Tag dejen ud og form til boller som sættes på en bageplade, dæk til og lad dem hæve i en god ½ times tid.
    Efter hævning trilles der boller, som hæver igen
  • Pensl bollerne med let sammenpisket æg og sæt i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft).
  • Bag bollerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
    færdigbagte boller skåret over og kllar til smør

Næringsindhold

Boller
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
301
mg
13
%
Kalium
 
104
mg
3
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
157
IU
3
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte boller køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Bollerne kan sagtens fryses ned.

Se flere brødopskrifter

  • billede med gammeldags franskbrød
    Franskbrød
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med pølsebrød og hotdogbrød
    Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød
  • billede med pandebrød
    Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Se disse opskrifter:

  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. K. Rasmussen

    juli 31, 2023 at 10:07 am

    Virkelig gode og inspirerende opskrifter , neme at følge for en pensionist og samtidig er der nogle ikke for dyre for en pinsionist

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede til opskrifter med hakket svinekød

Opskrifter med hakket svinekød og fars

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required