Her får du den bedste opskrift på hjemmebagte pølsebrød. Bløde og nemme hotdogbrød, der samtidig er en smule mere sunde end de normale.
Hjemmebagte pølsebrød og hotodogbrød lyder måske lidt besværligt, og det er jo nemmere blot at købe dem i supermarkedet.
Men du skal ikke snyde dig selv for de hjemmelavede brød til pølserne, for de smager altså 10 gange bedre.
Disse er endda lidt sunde, da de er bagt med sigtet speltmel og fuldkornsdurum, og du får 10 pølsebrød ud af denne opskrift. Selvfølgelig afhængig af hvor store du bager dem.
Opskrift på pølsebrød

Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl vand håndvarmt, 37 grader
- 1 æg
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. honning
- 75 g speltmel sigtet
- 75 g fuldkornsdurum
- 450 g hvedemel
- 1 æg sammenpisket æg til pensling
- 2 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde
- Smuldr gær i en skål og hæld det håndvarme vand over, opløs gæren i vandet.
- Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej.
- Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad den hæve i ½ time.
- Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød.
- Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i 40 minutter eller til de har dobbelt størrelse.
- Forvarm ovnen til 225 °C eller 210 grader varmluft.
- Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø. Bag dine hotodogbrød i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte pølsebrød eller hotdogbrød køles af på en rist.
Pølsebrødene kan sagtens fryses ned til senere brug.
Kom med din kommentar