350ghvedemelkan være lidt mere, kan være lidt mindre
50gsmørblødt
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom creme fraiche og mælk i en gryde og lad det blive lunt (37 grader). Det er vigtigt at væsken ikke bliver for varmt, for så ødelægges cellerne i gæren.
Smuldr gæren i en skål og kom honning i, tilsæt den lune væske og opløs gæren.
Tilsæt æg, salt, fuldkornsdurummel og sigtemel - rør det sammen. Til disse boller kan fuldkornsmell sagtens erstattes med alm. hvedemel.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan samles og æltes, men stadig er lidt klistrende.
Pluk det bløde smør i mindre stykker, lav en fordybning i dejen og læg smørret i fordybningen.
Ælt nu smørret ind i dejen, til den er helt indarbejde og dejen er glat og blød at arbejde med.
Form dejen til en kugle, læg den i en skål, dæk med et viskestykke og lad den hæve i ca. 45 minutter.
Tag dejen ud og form til boller som sættes på en bageplade, dæk til og lad dem hæve i en god ½ times tid.
Pensl bollerne med let sammenpisket æg og sæt i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft).
Bag bollerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold
Boller
Mængde pr. portion
Kalorier
286
% Daglig værdi*
Fedt
9
g
14
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
28
mg
9
%
Natrium
301
mg
13
%
Kalium
104
mg
3
%
Kulhydrater
42
g
14
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
157
IU
3
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
18
mg
2
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.