• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
hjemmelavet jordbæris
Den bedste opskrift på hjemmelavet jordbæris a la Ben & Jerrys. En lækker og cremet is med jordbær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

Opdateret: 21. maj 2024 · Udgivet: 21. maj 2024 af Newyorker By Heart ·

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g jordbær friske, skyllet nippet og skåret i små stykker
  • 1 citron saft 3/4 citron
  • 2 dl rørsukker
  • 2 spsk mynte finthakket (eller efter smag)
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3,5 dl piskefløde
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland de rengjorte jordbærstykker, 0,5 dl rørsukker, mynte og citronsaft i en skål og stil i køleskabet i 1 time.
  • Pisk æg og vaniljekorn med en elpisker til de blive luftige og fyldige.
  • Tilsæt de sidste 1,5 dl rørsukker lidt efter lidt, mens der piskes med elpiskeren, til det bliver en tyk, luftig masse - pisk godt.
  • Pisk sødmælk i på laveste hastighed.
  • Tilsæt de marinerede jordbær med den saft der er ved den og vend det godt sammen.
  • Tilsæt fløden og rør til det et netop blandet sammen.
  • Hæld det hele i en ismaskine og følg anvisningerne på din maskine.
  • Server med det samme eller kom det i en beholder og frys det til senere brug.

Næringsindhold

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
Mængde pr. portion
Kalorier
364
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
127
mg
42
%
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
301
mg
9
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
29
g
32
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1120
IU
22
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
139
mg
14
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på jordbæris, der er nem at lave med eller uden ismaskine. Cremet og hjemmelavet is med jordbær a la Ben & Jerry's.

Lav en lækker og cremet jordbæris med inspiration fra Ben & Jerry's fantastiske univers af smagfulde is.

Med denne opskrift kan du lave en cremet flødeis med jordbær helt fra bunden, og isen kan laves med eller uden ismaskine.

Der er is nok til 6 personer, så god fornøjelse. Husk også at prøve den skønne opskrift på hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift.

Opskrift på jordbæris

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g jordbær friske, skyllet nippet og skåret i små stykker
  • 1 citron saft ¾ citron
  • 2 dl rørsukker
  • 2 spsk mynte finthakket (eller efter smag)
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3,5 dl piskefløde
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland de rengjorte jordbærstykker, 0,5 dl rørsukker, mynte og citronsaft i en skål og stil i køleskabet i 1 time.
  • Pisk æg og vaniljekorn med en elpisker til de blive luftige og fyldige.
  • Tilsæt de sidste 1,5 dl rørsukker lidt efter lidt, mens der piskes med elpiskeren, til det bliver en tyk, luftig masse - pisk godt.
  • Pisk sødmælk i på laveste hastighed.
  • Tilsæt de marinerede jordbær med den saft der er ved den og vend det godt sammen.
  • Tilsæt fløden og rør til det et netop blandet sammen.
  • Hæld det hele i en ismaskine og følg anvisningerne på din maskine.
  • Server med det samme eller kom det i en beholder og frys det til senere brug.

Næringsindhold

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
Mængde pr. portion
Kalorier
364
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
127
mg
42
%
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
301
mg
9
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
29
g
32
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1120
IU
22
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
139
mg
14
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Laver du den lækre jordbæris uden ismaskine, så skal du blot røre i isen nogle gange mens den fryser ind. Det er meget nemt.

Du kan i øvrigt sagtens udelade mynte i isen.

Se også de gode opskrifter på:

Belgiske vafler - den bedste opskrift

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grillede majskolber med kryddersmør
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Grillet svinemørbrad med spicy rub

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required