• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
hjemmelavet jordbæris
Den bedste opskrift på hjemmelavet jordbæris a la Ben & Jerrys. En lækker og cremet is med jordbær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

Opdateret: 21. maj 2024 · Udgivet: 21. maj 2024 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på jordbæris, der er nem at lave med eller uden ismaskine. Cremet og hjemmelavet is med jordbær a la Ben & Jerry's.

Lav en lækker og cremet jordbæris med inspiration fra Ben & Jerry's fantastiske univers af smagfulde is.

Med denne opskrift kan du lave en cremet flødeis med jordbær helt fra bunden, og isen kan laves med eller uden ismaskine.

Der er is nok til 6 personer, så god fornøjelse. Husk også at prøve den skønne opskrift på hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift.

Opskrift på jordbæris

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g jordbær friske, skyllet nippet og skåret i små stykker
  • 1 citron saft ¾ citron
  • 2 dl rørsukker
  • 2 spsk mynte finthakket (eller efter smag)
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3,5 dl piskefløde
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland de rengjorte jordbærstykker, 0,5 dl rørsukker, mynte og citronsaft i en skål og stil i køleskabet i 1 time.
  • Pisk æg og vaniljekorn med en elpisker til de blive luftige og fyldige.
  • Tilsæt de sidste 1,5 dl rørsukker lidt efter lidt, mens der piskes med elpiskeren, til det bliver en tyk, luftig masse - pisk godt.
  • Pisk sødmælk i på laveste hastighed.
  • Tilsæt de marinerede jordbær med den saft der er ved den og vend det godt sammen.
  • Tilsæt fløden og rør til det et netop blandet sammen.
  • Hæld det hele i en ismaskine og følg anvisningerne på din maskine.
  • Server med det samme eller kom det i en beholder og frys det til senere brug.

Næringsindhold

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
Mængde pr. portion
Kalorier
364
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
127
mg
42
%
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
301
mg
9
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
29
g
32
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1120
IU
22
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
139
mg
14
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Laver du den lækre jordbæris uden ismaskine, så skal du blot røre i isen nogle gange mens den fryser ind. Det er meget nemt.

Du kan i øvrigt sagtens udelade mynte i isen.

Se også de gode opskrifter på:

Belgiske vafler - den bedste opskrift

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grillede majskolber med kryddersmør
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Grillet svinemørbrad med spicy rub

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hanne

    maj 21, 2024 at 11:21 am

    Virkelig nem og lækker jordbæris. Tak for opskriften.

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required