• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Jødekager - lækre småkager til jul
billede med jødekager
Lækre og sprøde jødekager med kanelsukker og mandler. Jødekagerne blandt de mest populære småkager til jul. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jødekager - lækre småkager til jul

Opdateret: 11. nov 2022 · Udgivet: 14. okt 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med jødekager

Jødekager

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 65 stk.

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme

Pynt

  • 1 æg sammenpiskes
  • kanelsukker
  • mandelsplitter
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hvedemel og hjortetaksalt blandes, smørret hakkes i.
  • Sukker blandes i sammen med æggeblomme. Ælt det godt sammen.
  • Læg jødekagedejen i køleskab i mindst 2 timer.
  • Rul tyndt ud på et meldrysset bord og udstik i ønsket form.
  • Læg de pæne jødekager på bageplade, pensl med æg, drys med kanelsukker og tryk mandelsplitter ned i.
  • Bag jødekagerne ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

Næringsindhold

Jødekager
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
23
mg
1
%
Kalium
 
12
mg
0
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
94
IU
2
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske og populære småkager til jul. Jødekagerne pyntes med kanelsukker og mandler.

Jødekager er nogle af de bedste småkager til jul, og så er de utrolig nemme at bage.

De populære småkager pyntes med kanelsukker og mandler, og de kan i øvrigt udstikkes i forskellige former. Som du kan se på billedet.

Navnet jødekager er en hyldest til de jødiske bagere, der fandt på at bage og sælge de lækre småkager tilbage i 1700-tallet, og dengang fik kagerne hurtigt navn efter bagerne.

Du får ca. 65 småkager ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvor store eller små du laver dem.

Opskrift på jødekager

billede med jødekager

Jødekager

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 65 stk.

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme

Pynt

  • 1 æg sammenpiskes
  • kanelsukker
  • mandelsplitter
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hvedemel og hjortetaksalt blandes, smørret hakkes i.
  • Sukker blandes i sammen med æggeblomme. Ælt det godt sammen.
  • Læg jødekagedejen i køleskab i mindst 2 timer.
  • Rul tyndt ud på et meldrysset bord og udstik i ønsket form.
  • Læg de pæne jødekager på bageplade, pensl med æg, drys med kanelsukker og tryk mandelsplitter ned i.
  • Bag jødekagerne ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

Næringsindhold

Jødekager
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
23
mg
1
%
Kalium
 
12
mg
0
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
94
IU
2
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte jødekager køles af på en rist, så de bliver sprøde.

Derefter kan de opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Se flere julesmåkager

  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med kokossmåkager med chokolade
    Lækre kokossmåkager med chokolade
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

Se disse opskrifter:

  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
  • Store Daim muffins med banan
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required