• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
billede med brombærmarmelade syltetøj
En lækker og hjemmelavet brombærmarmelade eller brombærsyltetøj, der smager himmelsk godt. Med masser af friske brombær. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Opdateret: 21. aug 2022 · Udgivet: 21. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med brombærmarmelade syltetøj

Brombærmarmelade

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 17 minutter min
Servings: 3 glas

Ingredienser

  • 500 g brombær gerne friskplukkede, godt skyllede
  • 1 citron saft af 1/4 citron
  • 325 g rørsukker eller efter smag, alm. sukker er også ok
  • 1 tsk. atamon
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl brombær rigtig godt og kasser dem der evt. er dårlige eller ikke helt modne.
  • Kom dem i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm langsomt op til det småkoger, lad det småkoge i 5 minutter.
  • Tag af varmen og rør atamon og sukker i (kom sukker i lidt efter lidt og smag på det ind imellem).
  • Hvis din brombærmarmelade skal hældes på glas, så skyl glassene i kogende vand og evt. med lidt atamon.
  • Kom så din brombærsyltetøj i, luk låget så det er helt tætsluttende og sæt på køl.

Næringsindhold

Brombærmarmelade
Mængde pr. portion
Kalorier
495
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.02
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
3
mg
0
%
Kalium
 
272
mg
8
%
Kulhydrater
 
126
g
42
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
117
g
130
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
373
IU
7
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade. En lækker brombærsyltetøj med masser af friske og sunde brombær. Nem at lave.

Intet slår en hjemmelavet brombærmarmelade, og her er den simple og bedste opskrift på klassisk og velsmagende brombærsyltetøj.

Selvfølgelig lavet helt fra bunden med masser af friske brombær, og du får tre glas ud af denne opskrift. Selvfølgelig afhængig af hvor store dine glas er.

Generelt er hjemmelavet marmelade jo super nemt at lave, og denne er ingen undtagelse. Nydes på nybagt franskbrød, pandekager eller hvad du synes.

Opskrift på brombærmarmelade

billede med brombærmarmelade syltetøj

Brombærmarmelade

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 17 minutter min
Servings: 3 glas

Ingredienser

  • 500 g brombær gerne friskplukkede, godt skyllede
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • 325 g rørsukker eller efter smag, alm. sukker er også ok
  • 1 tsk. atamon
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl brombær rigtig godt og kasser dem der evt. er dårlige eller ikke helt modne.
  • Kom dem i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm langsomt op til det småkoger, lad det småkoge i 5 minutter.
  • Tag af varmen og rør atamon og sukker i (kom sukker i lidt efter lidt og smag på det ind imellem).
  • Hvis din brombærmarmelade skal hældes på glas, så skyl glassene i kogende vand og evt. med lidt atamon.
  • Kom så din brombærsyltetøj i, luk låget så det er helt tætsluttende og sæt på køl.

Næringsindhold

Brombærmarmelade
Mængde pr. portion
Kalorier
495
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.02
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
3
mg
0
%
Kalium
 
272
mg
8
%
Kulhydrater
 
126
g
42
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
117
g
130
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
373
IU
7
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige brombærmarmelade kan du også bare lade køle af, og spise den sammen med friskbagte pandekager. Det er altså kræs.

Se flere opskrifter

  • billede med hindbærsnitter
    Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær
  • billede med hindbærroulade
    Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • et billede med vafler
    Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required