• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Herregårds smørkage med vaniljecreme
herregårds smørkage
En lækker og snasket herregårds smørkage med masser af remonce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Herregårds smørkage med vaniljecreme

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den skønne opskrift på herregårds smørkage med vaniljecreme. En lækker og meget snasket kage med masser af remonce.

Herregårds smørkage er en virkelig lækker kage med masser af remonce og snask.

Den fantastiske smørkage laves blandt andet med vaniljecreme, lidt rosiner og en god remonce. Rosinerne kan sagtens udelades.

Se også: Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

Kagen er rimelig nem at bage, og der er nok til i hvert fald 10 personer, nok også flere.

Opskrift på herregårds smørkage

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 personer

Ingredienser

Dej til herregårds smørkage

  • 500 gram hvedemel
  • 150 gram smør
  • 70 gram gær
  • 2 deciliter mælk lunken
  • 2 æg
  • 4 spiseskefulde sukker
  • 0,5 teske kardemomme
  • 0,5 teske salt

Vaniljecreme

  • 1 æg
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1 spiseskefuld majsstivelse
  • 1 spiseskefuld hvedemel
  • 3 deciliter mælk
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 50 gram rosiner

Remonce

  • 100 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 1 teskefuld mandelessens eller efter smag
  • 2 spiseskefulde mørk sirup
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smuldr hvedemel og smør i en skål.
  • Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Stil den til hævning ca. 15 minutter.
  • Creme: Alle ingredienser piskes i en gryde og bringes i kog til cremen tykner - rør godt imens.
  • Del dejen i to lige storedele. Rul den ene del ud og læg den på bagepapir i bunden af en lille bradepande.
  • Smør halvdelen af remoncen på, og derpå cremen.
  • Rul den anden halvdel ud til en firkant, smør remonce på og rul den sammen som en roulade.
  • Skær den i 15 stk. som snegle og læg dem på cremen.
  • Efterhæves i 15 minutter. Pensl med æggehvide pisket med lidt vand og salt.
  • Bag din herregårds smørkage i ca. 20 min. ved 200 grader.

Næringsindhold

Herregårds smørkage med vaniljecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
534
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
320
mg
14
%
Kalium
 
248
mg
7
%
Kulhydrater
 
72
g
24
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
777
IU
16
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
90
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige herregårds smørkage køles lidt af, hvorefter den kan pyntes med lidt glasur.

Kagen kan sagtens fryses ned, men vent så med at give den glasur.

Se også: Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Se disse opskrifter:

  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Småkager med lakrids og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med paprikasovs

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede med kanelsneglekage

Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required