• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Herregårds smørkage med vaniljecreme
herregårds smørkage
En lækker og snasket herregårds smørkage med masser af remonce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Herregårds smørkage med vaniljecreme

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den skønne opskrift på herregårds smørkage med vaniljecreme. En lækker og meget snasket kage med masser af remonce.

Herregårds smørkage er en virkelig lækker kage med masser af remonce og snask.

Den fantastiske smørkage laves blandt andet med vaniljecreme, lidt rosiner og en god remonce. Rosinerne kan sagtens udelades.

Se også: Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

Kagen er rimelig nem at bage, og der er nok til i hvert fald 10 personer, nok også flere.

Opskrift på herregårds smørkage

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 10 personer

Ingredienser

Dej til herregårds smørkage

  • 500 gram hvedemel
  • 150 gram smør
  • 70 gram gær
  • 2 deciliter mælk lunken
  • 2 æg
  • 4 spiseskefulde sukker
  • 0,5 teske kardemomme
  • 0,5 teske salt

Vaniljecreme

  • 1 æg
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1 spiseskefuld majsstivelse
  • 1 spiseskefuld hvedemel
  • 3 deciliter mælk
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 50 gram rosiner

Remonce

  • 100 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 1 teskefuld mandelessens eller efter smag
  • 2 spiseskefulde mørk sirup
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smuldr hvedemel og smør i en skål.
  • Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Stil den til hævning ca. 15 minutter.
  • Creme: Alle ingredienser piskes i en gryde og bringes i kog til cremen tykner - rør godt imens.
  • Del dejen i to lige storedele. Rul den ene del ud og læg den på bagepapir i bunden af en lille bradepande.
  • Smør halvdelen af remoncen på, og derpå cremen.
  • Rul den anden halvdel ud til en firkant, smør remonce på og rul den sammen som en roulade.
  • Skær den i 15 stk. som snegle og læg dem på cremen.
  • Efterhæves i 15 minutter. Pensl med æggehvide pisket med lidt vand og salt.
  • Bag din herregårds smørkage i ca. 20 min. ved 200 grader.

Næringsindhold

Herregårds smørkage med vaniljecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
534
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
320
mg
14
%
Kalium
 
248
mg
7
%
Kulhydrater
 
72
g
24
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
777
IU
16
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
90
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige herregårds smørkage køles lidt af, hvorefter den kan pyntes med lidt glasur.

Kagen kan sagtens fryses ned, men vent så med at give den glasur.

Se også: Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Se disse opskrifter:

  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Småkager med lakrids og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

butterdejssnegle med oliventapenade

Butterdejssnegle med oliventapenade

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required