Her er den perfekte opskrift på helstegt kylling i ovn. En hel kylling steges i ca. en time, og så har du sprødt skind og lækkert kyllingekød.
Helstegt kylling i ovn er nærmest en dansk nationalret, og en af de middagsretter vi spiser rigtig meget.
Med denne opskrift og fremgangsmåde er du sikker på en perfekt stegt kylling i ovnen, og den har sprødt skind.
Kyllingen steges først ved en høj temperatur, inden den steges færdig ved lidt lavere varme. Det giver netop sprødt skind og en saftig og veltilberedt kylling. Så glæd dig.
Opskrift på kylling i ovn

Ingredienser
- 1 kylling på ca. 1,4 kilo
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron økologisk
- 1 bdt. persille
- 4 fed hvidløg pillet og knust
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
- Rengør din kylling, og salt kyllingen indvendigt.
- Skær citronen i mindre både, og fyld kyllingen med persille, citronbåde og knuste fed hvidløg. Luk evt. kyllingen til. Giv den også lidt salt på ydersiden - gerne også lidt paprika.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Det giver en god sky.
- Hel kylling i ovn steges nu først i 15 minutter ved 225 °C varmluft, hvorefter varmen skrues ned til 180 °C varmluft, og kyllingen steges færdig i yderligere ca. 45 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid, så din kylling ikke får for lang tid i ovnen.
- Tilsæt lidt mere vand undervejs, så skyen ikke koges væk.
Næringsindhold
Noter
Helstegt kylling i ovn tages ud og hviler nu 20 minutter inden udskæring.
Skyen koges op med lidt fløde, og smages til med lidt ribsgele og eventuelt lidt eddike og sukker. Kom også lidt sovsekulør i sovsen, og jævn den evt. med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Den stegte kylling serveres med kogte kartofler, sovs og en hjemmelavet agurkesalat.
Husk, at kernetemperatur i en stegt kylling skal være 75 grader.
Vidste du, at kylligekød indeholder en god mængde proteiner, vitaminer og mineraler, mens skindet indeholder meget fedt. Det kan du læse mere om her.
Se flere opskrifter:
Tikka masala kylling - lækker indisk ret
Kom med din kommentar