• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Hasselback kartofler (de hasselbagte)
billede med hasselback kartofler
Lækre hasselback kartofler, de er perfekte som tilbehør til mange kødretter og gryderetter,.Kaldes også for hasselbagte kartofler. Foto: iStock.com.

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på lækre hasselback kartofler, der i folkemunde også ofte kaldes for hasselbagte kartofler. Nemme at lave i ovn.

Hasselback kartofler er populært tilbehør til mange retter, og kartoflerne er også fine at servere til gæstemad som oksesteg og den slags.

Kartoflerne kaldes ofte også for hasselbagte kartofler, men det er altså en fejl. Den rigtige betegnelse er hasselback.

Her skæres kartofler i tynde skiver, men uden at skære igennem. Og du behøver ikke skrælle kartoflerne, men det er op til dig.

Her er der beregnet to mellemstore kartofler pr. person, men mængden er nem at justere.

Opskrift på hasselback kartofler

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Svensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 mellemstore kartofler
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • Lidt olie til pensling
  • Lidt rosmarin kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hasselback kartofler behøver du ikke at skrælle, men det er op til dig. Skær derefter lidt af bunden af, så kartoflerne kan stå stabilt.
  • Stik et træspyd igennem kartoflen i den nederste del, så du ikke snitter den hele vejen igennem. Du kan også lægge kartoflen mellem to trægrydeskeer.
  • Skær derefter riller i kartoflerne, til du rammer træspyd eller grydeskeer.
  • Dup kartoflerne tørre og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
  • Pensl med olie, krydr med salt, friskkværnet peber og evt. lidt rosmarin. Der kan også drysses lidt paprika på kartoflerne.
  • Sæt i ovnen ved 200 °C varmluft og lad dem stå i 50-60 minutter, til de hasselbagte kartofler er møre. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.

Næringsindhold

Hasselback kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
607
mg
26
%
Kalium
 
1798
mg
51
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
24
IU
0
%
Vitamin C
 
84
mg
102
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte hasselback kartofler serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til mange forskellige kødretter.

Se flere lækre kartoffelopskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • billede med kartoffelæggekage
    Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad
  • cremede flødekartofler i ovn opskrift
    Super nemme flødekartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

Kardemommestænger med marcipan-remonce

Kardemommestænger med marcipan-remonce

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required