• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Pandekager opskrift
billede af pandekager
Gammeldags pandekager er altid et hit, og med denne pandekagedej bliver pandekagerne bare endnu bedre. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pandekager opskrift

Del gerne opskriften:
Facebook41PinterestMessengerEmailPrintSMS
41
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Pandekagerne laves af en nem pandekagedej, og opskriften giver ca. 15 stk.

Se her hvordan du laver de perfekte og gammeldags pandekager, som hele familien vil elske. Og Rasmus Klump bliver misundelig på dig.

Du får nemlig en lækker pandekagedej, der er nem at arbejde med, og som ikke tager lang tid at røre sammen. Og det er en pandekagedej uden klumper.

Mængden af sukker kan sagtens skæres ned, og du kan eks. halvere mængden til 50 gram. Eller lave pandekagerne helt uden sukker.

Se også: Opskrift på amerikanske pandekager

Du kan også tilsætte lidt kardemomme til pandekagedejen, og du får ca. 15 lækre pandekager ud af denne opskrift, der også indeholder billeder med fremgangsmåden.

Opskrift på gammeldags pandekager

billede af pandekager

Gammeldags pandekager - nem opskrift

4.84 fra 12 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Pandekagedej på køl: 30 minutter min
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
  • 100 g hvedemel
  • 150 g smør smeltet
  • 7½ dl mælk
  • 1 citron fintrevet skal af ½ økologisk citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til pandekager starter du med, at piske æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
    g, sukker og vaniljekorn piskes godt sammen, derefter tilsættes resten af ingredienserne
  • Tilsæt ca. halvdelen af hvedemelet og pisk godt, så der ingen klumper er i din pandekagedej. Pisk så gradvist mælk i.
  • Tilsæt det smeltede smør og rør, til dejen er glat. Til sidst røres resten af melet og fintrevet citronskal i.
    Den færdige pandekagedej
  • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i ½ time.
  • Varm en pande op og kom en lille smule smør på til den første pandekage.
  • Hæld pandekagedej på. Efter ca. 1-1½ minut - alt efter ved hvor høj varme du bager - løsnes dejen hele vejen rundt og pandekagen vendes forsigtigt.
    Efter lidt hvil, bages der pandekager
  • Pandekager bages ca. 1-1½ minut på den anden side.
  • Hæld forsigtigt pandekagen af panden og fold den. Først på midten og så på midten igen, så det ligesom bliver til en trekant.
    pandekager klar til servering
  • De færdigbagte pandekager lægges på en tallerken og holdes varme. Forsæt med resten af pandekagedejen.

Næringsindhold

Gammeldags pandekager - nem opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
702
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
430
mg
143
%
Natrium
 
438
mg
19
%
Kalium
 
440
mg
13
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
1729
IU
35
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
298
mg
30
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Verdens bedste pandekager kan serveres med marmelade, flormelis eller Nutella, hvis du er til det.

Sådan en gammeldags pandekage er god til dessert, eller til aftensmad når du lige er i det humør. De plejer i hvert fald at være et sikkert hit hos både store og små.

Se også: Sådan bager du verdens bedste vafler

Hvorfor skal en pandekagedej hvile?

Pandekagedej skal hvile, fordi hvedemelet i dejen har brug for tid til at opsuge væsken og blive blødt.

Når hvedemel og væske blandes sammen, dannes der gluten i dejen, hvilket kan gøre pandekagerne hårde og tætte, hvis dejen ikke hviler.

Ved at lade dejen hvile, har gluten tid til at slappe af, hvilket resulterer i, at du kan bage pandekager, der er er blødere og mere luftige.

Pandekagedejen skal hvile ca. 30 minutter, hvor den sættes på køl.

Se også: Flotte og grønne spinatpandekager

Hvor lang tid kan pandekagedej holde sig?

Pandekagedej kan den typisk holde sig i køleskabet i op til 2-3 dage.

For at forlænge holdbarheden kan pandekagedejen også fryses ned i op til 2-3 måneder.

Dejen kan blive blød og danne en skorpe efter et par dage i køleskabet, men dette påvirker ikke nødvendigvis smagen eller kvaliteten af pandekagerne, når de bages.

Se også: Opskrift på de bedste æbleskiver

Kan man fryse pandekager?

Ja, man kan sagtens fryse pandekager.

Pandekagerne kan opbevares i en lufttæt beholder eller pakket ind i folie eller bagepapir i op til 2-3 måneder i fryseren.

Før brug skal pandekagerne tøs op i køleskabet, eller man kan varme dem op i ovnen, på panden eller i en mikroovn.

Frysepandekager er en praktisk måde at gemme overskydende pandekager på, eller forberede dem på forhånd til et hurtigt og nemt måltid.

Se disse opskrifter:

  • Marinade til lammekølle
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce med smør

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

hakkebøffer i fad i ovn

Alt i et fad med hakkebøffer og kartofler

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required