• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Dampet broccoli med kogetid og gode tips
billede med dampet broccoli
Dampet broccoli smager godt som tilbehør til mange retter, og så er broccolien jo super sund. Foto: iStock.com.

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 24. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Hvordan laver man dampet broccoli? Her er svar og opskrift på tilberedning af hel eller delt broccoli i buketter med korrekt kogetid.

Dampet broccoli smager fantastisk som tilbehør, og så er denne grøntsag jo både super sund og nem at tilberede.

Af hensyn til næringsindholdet er det vigtigt, at du ikke tilbereder broccoli for længe, hvilket vil sige, at den blot skal have et par minutter.

Dampet eller kogt broccoli må gerne have lidt bid og friskhed, så giv den kun kort tid. Uanset om du koger eller damper den hel eller i buketter.

En hel broccoli passer typisk som tilbehør til fire personer.

Opskrift på dampet broccoli

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Broccoli skylles og deles i mindre buketter. Brug også gerne stokken.
  • Læg broccolistykkerne i en gryde, og hæld vand ved, så vandet står ca. et par centimeter op i gryden. Ikke mere.
  • Drys lidt salt over.
  • Kog vandet op, læg låget på. Dampet broccoli skal have max. to minutter.
  • Tag straks broccolistykkerne op, og de kan eventuelt overhældes med lidt koldt vand for at stoppe kogningen.

Næringsindhold

Dampet broccoli
Mængde pr. portion
Kalorier
52
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.05
g
Natrium
 
632
mg
27
%
Kalium
 
480
mg
14
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
947
IU
19
%
Vitamin C
 
136
mg
165
%
Calcium
 
72
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Dampet broccoli serveres straks, og den er god som tilbehør til mange retter som eks. frikadeller, forloren hare og meget mere.

Rester af kogt broccoli opbevares på køl i en lufttæt beholder til næste dag.

Dampet hel broccoli

Du kan også dampe en hel broccoli, og fremgangsmåden er næsten den samme.

Her skylles en hel broccoli, og lægges derefter i en gryde med et par centimeter vand. Drys lidt salt over.

Damp den hele broccoli i ca. 2-3 minutter, afhængig af hvor meget bid du ønsker i dine grøntsager. Serveres straks.

Se flere opskrifter

  • billede med broccolisalat
    Broccolisalat med feta og lækker dressing
  • billede med fiskefrikadeller med broccolimos
    Fiskefrikadeller med broccolimos
  • billede med karrysuppe
    Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
  • billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli
    Kyllingegryde med bacon og broccoli

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede med mormor boller

Boller

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required