• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Blomkålskarry med gulerødder og spinat
billede med blomkålskarry
En skøn blomkålskarry, der kan serveres som tilbehør til kødretter - eller nydes som en lækker vegetarret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Del gerne opskriften:
Facebook21PinterestMessengerEmailPrintSMS
21
SHARES
Gå til opskrift

Blomkålskarry er lækkert tilbehør, der er nem at lave. Her er den bedste opskrift med blomkål, gulerødder og spinat. Serveres som tilbehør.

Blomkålskarry smager himmelsk godt, og så er retten altså samtidig meget nem at lave.

Du kan bruge den som tilbehør til mange forskellige retter, herunder frikadeller eller svinemørbrad, men den kan også sagtens serveres som en skøn vegetarret på en kødfri dag.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, men du skal nok komme lidt flere grøntsager i, hvis det er som en hovedret. Afhængig af hvor sultne I er.

Opskrift på blomkålskarry

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål delt i små buketter
  • 4 mellemstore gulerødder i tynde skiver
  • 2 skalotteløg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 150 g spinat friske spinatblade
  • 2 tsk. karry eller mere efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Svits skalotteløg løg og hvidløg i lidt olie, men det skal ikke tage farve, bare blive lidt gennemsigtige og afgive aroma. Rør hele tiden.
  • Tilsæt karry og svits det med et par sekunder, mens der røres.
  • Kom gulerødder og blomkål ved, svits det kort, mens der røres. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld bouillon ved, læg låg på og lad din blomkålskarry simre i 10 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til retten.
  • Tag låget af og kom de godt skyllede spinatblade ved, lad dem falde sammen. Smag til igen og server.

Næringsindhold

Blomkålskarry
Mængde pr. portion
Kalorier
166
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
1018
mg
44
%
Kalium
 
1096
mg
31
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
13877
IU
278
%
Vitamin C
 
117
mg
142
%
Calcium
 
116
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Blomkålskarry serveres straks, og den kan som sagt bruges som selvstændig ret med lidt godt brød til - eller som tilbehør til mange forskellige slags kødretter.

Se flere retter med blomkål

  • billede med bagt blomkålssalat
    Bagt blomkålssalat med lækker dressing
  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
  • billede med maskeret blomkål
    Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede til scones med eller uden chokolade

Scones - opskrift med og uden chokolade

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required