• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Forretter » Bagte kartoffelskiver med rejesalat
billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat
Lækre bagte kartoffelskiver med rejesalat, der smager forrygende godt som forret eller et lettere måltid til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

Opdateret: 14. okt 2022 · Udgivet: 14. okt 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Bagte kartoffelskiver

  • 2 store bagekartofler skrubbes godt
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalat

Rejesalat

  • 200 g rejer store grønlandske rejer i lage, afdryppet
  • 1 bdt. asparges det nederste knækket af og skåret i små stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. creme fraiche 18%, store spiseskefulde
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 bdt. dild hakket
  • 3 dråber Tabasco
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær bagekartofler i tykke skiver på 2 centimeter., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
  • Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs.
  • Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut.
  • Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe.
  • Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber.
  • Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen.
  • Når kartoflerne er nok, tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå, og så har du de lækreste bagte kartoffelskiver med rejesalat.

Næringsindhold

Bagte kartoffelskiver med rejesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
264
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
1269
mg
55
%
Kalium
 
889
mg
25
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook15PinterestMessengerEmailPrintSMS
15
SHARES
Gå til opskrift

Prøv lige disse bagte kartoffelskiver med rejesalat. En skøn og nem opskrift med grønlandske rejer. God som forret eller en let aftensmad.

Bagte kartoffelskiver med rejesalat er en genial ret, som du kan servere som en forret eller et let måltid til aftensmad.

Her bages kartoffelskiverne først i ovnen, hvorefter de toppes med en skøn rejesalat. Selvfølgelig helst lavet af store, grønlandske rejer.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens variere de enkelte mængder.

Opskrift på bagte kartoffelskiver med rejesalat

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Bagte kartoffelskiver

  • 2 store bagekartofler skrubbes godt
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalat

Rejesalat

  • 200 g rejer store grønlandske rejer i lage, afdryppet
  • 1 bdt. asparges det nederste knækket af og skåret i små stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. creme fraiche 18%, store spiseskefulde
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 bdt. dild hakket
  • 3 dråber Tabasco
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær bagekartofler i tykke skiver på 2 centimeter., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
  • Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs.
  • Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut.
  • Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe.
  • Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber.
  • Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen.
  • Når kartoflerne er nok, tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå, og så har du de lækreste bagte kartoffelskiver med rejesalat.

Næringsindhold

Bagte kartoffelskiver med rejesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
264
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
1269
mg
55
%
Kalium
 
889
mg
25
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagte kartoffelskiver med rejsesalat serveres straks, og gerne sammen med en god og sund salat.

Bruges retten som et let måltid, kan du med fordel servere et stykke brød til. Eventuelt hjemmebagt pandebrød.

Se flere opskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede med lakseroulade med rejer
    Lakseroulade - nem og lækker opskrift
  • billede med kartoffelroulade
    Lækker kartoffelroulade med persillepesto
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Cosmopolitan cocktail - kendt fra Sex And The City
  • Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede til scones med eller uden chokolade

Scones - opskrift med og uden chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required