• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Bærtærte med frosne eller friske bær
billede med bærtærte
En skøn bærtærte, som du kan lave med frosne eller friske bær, og der kan bruges alle slags bær til kagen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bærtærte med frosne eller friske bær

Opdateret: 23. aug 2022 · Udgivet: 23. aug 2022 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook22PinterestMessengerEmailPrintSMS
22
SHARES
Gå til opskrift

Bag en lækker bærtærte med frosne eller friske bær. Her får du den nemme opskrift på tærte med bær. Nydes med is eller creme fraiche.

Du skal prøve denne lækre bærtærte, som du kan bage med frosne eller friske bær. Og kagen er nem at bage.

Her er der anvendt en pose blandede frosne bær med blandt andet brombær og blåbær, men alle bær kan sådan set anvendes.

Man kan enten anvende frosne eller friske bær, men er det frosne bær, skal du huske af afdryppe dem grundigt efter optøning, da kagen ellers bliver for vandet.

Opskrift på bærtærte

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

5 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Bund til bærtærte

  • 150 g smør
  • 70 g rørsukker
  • 1 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld til kagen

  • 2 dl creme fraiche 38%
  • vaniljesukker
  • 1 æg
  • 50 g flormelis
  • 4 dl bær optøede og meget godt afdryppet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk smør og sukker rigtig godt sammen med en el-mikser. Pisk ægget i og rør godt.
  • Tilsæt mel blandes med bagepulver og vend det rundt så dejen er jævn, men rør ikke mere end højst nødvendigt efter at melet er kommet i.
  • Stil dejen i køleskab i mindst 1 time, tildækket (vær ikke bekymret, den virker ikke som en "normal" tærtedej!!).
  • Pres dejen ud i en tærteform, brug fingrene, det er det letteste.
  • Hæld de godt afdryppede bær på dejen og fordel dem.
  • Bland creme fraiche, vaniljesukker, flormelis og æg sammen og hæld blandingen over bærrene.
  • Bag din bærtærte ved 200 °C i ca. 30-35 minutter. Den kan godt virke lidt flydende, men prøv at stikke i den med en tandstikker, hænger der ikke noget ved er den nok. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.

Næringsindhold

Bærtærte med frosne eller friske bær
Mængde pr. portion
Kalorier
478
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
108
mg
36
%
Natrium
 
399
mg
17
%
Kalium
 
95
mg
3
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
735
IU
15
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte bærtærte serveres bedst lun, og gerne med en god vaniljeis eller creme fraiche 9% eller 18%, der er rørt med vaniljesukker.

Hvis det er til gæster, kan dejen til kagen forberedes, køles af og trykkes ud i tærteform som opbevares i køleskab.

Creme fraiche-blandingen kan blandes og stilles klar på køl. Bærrene kan stilles til afdrypning i køleskab.

Lidt inden gæsterne kommer kan det hele så samles og bages, så kan der serveres lun tærte i løbet af 40-45 minutter.

Se flere lækre kageopskrifter

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • billede med squashkage
    Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?
  • billede med rabarbercrumble
    Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber
  • billede med rabarbertærte
    Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Store Daim muffins med banan
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Michell

    marts 26, 2023 at 11:38 am

    Nem opskrift på en skøn tærte.
    Også god dagen efter.

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede til langtidsbagte tomater

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required