Den bedste opskrift på stegt andebryst. Se hvordan du nemt og godt steger et stykkeandebrystfilet, hvor kødet er mørt og skindet sprødt.
Stegt andebryst er en skøn middagsret, og sådan en andebrystfilet er heldigvis nem at tilberede.
I denne opskrift steges andebrystfileterne først på en pande, hvorefter de steges færdige i ovnen. Det giver et godt resultat med mørt kød og sprødt skind.
Andebryst skal selvfølgelig ikke være råt, men det er bedst som lidt rosa. Du kan også gennemstege kødet, men så bliver det en anelse mere tørt. Dog stadig lækkert.
Her er der lavet to stykker andebryst til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er.
Opskrift på stegt andebryst

Ingredienser
- 2 stk. andebryst filet
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Fremgangsmåde
- Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side.2 stk. andebryst
- Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber.salt og friskkværnet peber
- Læg dem på en kold pande og tænd på høj varme, på den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super SPRØDT.
- Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
- Steg ved 200 °C i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
- Tag dem ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter.
Næringsindhold
Noter
Stegt andebryst skæres i skiver og serveres.
Tilbehør kan være brunede kartofler, men en sund spidskålssalat passer også fint til andebrystfilet.
Kom med din kommentar