• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
billede med stegt andebryst
Sådan skal et stykke stegt andebryst se ud. Lækker og mør andebrystfilet med sprødt andeskind, det smager himmelsk godt. Foto: iStock.com.

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

Opdateret: 14. aug 2022 · Udgivet: 13. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på stegt andebryst. Se hvordan du nemt og godt steger et stykkeandebrystfilet, hvor kødet er mørt og skindet sprødt.

Stegt andebryst er en skøn middagsret, og sådan en andebrystfilet er heldigvis nem at tilberede.

I denne opskrift steges andebrystfileterne først på en pande, hvorefter de steges færdige i ovnen. Det giver et godt resultat med mørt kød og sprødt skind.

Andebryst skal selvfølgelig ikke være råt, men det er bedst som lidt rosa. Du kan også gennemstege kødet, men så bliver det en anelse mere tørt. Dog stadig lækkert.

Her er der lavet to stykker andebryst til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er.

Opskrift på stegt andebryst

billede med stegt andebryst

Andebryst - stegt andebrystfilet

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst filet
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side.
    2 stk. andebryst
  • Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber.
    salt og friskkværnet peber
  • Læg dem på en kold pande og tænd på høj varme, på den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super SPRØDT.
  • Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
  • Steg ved 200 °C i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
  • Tag dem ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter.

Næringsindhold

Andebryst - stegt andebrystfilet
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
303
mg
9
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
60
IU
1
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt andebryst skæres i skiver og serveres.

Tilbehør kan være brunede kartofler, men en sund spidskålssalat passer også fint til andebrystfilet.

Se flere opskrifter

  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede med grillet and
    Grillet and med ahornsirup og mango chutney

Se disse opskrifter:

  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

billede med gastrik

Gastrik

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

et billede til opskrifter med bacon

Opskrifter med bacon - lækre baconretter

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required