• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat
billede med waldorfsalat
En lækker waldorfsalat med vindruer, valnødder og æbler. Passer godt til vildt og andre retter. Foto: iStock.com.

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

Opdateret: 27. okt 2022 · Udgivet: 27. okt 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æbler små, med skræl, skåret i tern
  • 3 stængler bladselleri skåret i fine tern
  • 200 g vindruer uden sten, halverede
  • 50 g valnødder groft hakket
  • 2,5 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk. mayonnaise
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til waldorfsalat starter du med, at skære æblerne i små tern.
  • Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen, og æbletern kommes i. Så misfarves de ikke.
  • Bladselleri skæres i tynde skiver, de stenfri vindruer halveres og valnødder hakkes groft.
  • Kom det ned i dressingen med æbler og vend rundt.
  • Stil waldorfsalaten på køl i en halv times tid før servering. Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm.

Næringsindhold

Waldorfsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
293
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
111
mg
5
%
Kalium
 
327
mg
9
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
222
IU
4
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på waldorfsalat her. En klassisk og nem salat med vindruer, valnødder og æbler. Vendes med en skøn dressing.

Her er en skøn opskrift på waldorfsalat, der laves helt klassisk med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Dertil en nem dressing.

Waldorfsalaten blev opfundet på det amerikanske hotel Waldorf, der ligger i New York. Men i dag er salaten kendt over det meste af verden, og med god grund.

Først og fremmest er waldorfsalaten god til retter med vildt, men den er altså også fin til en andesteg og mange andre retter.

Tip: I stedet for at vende dressingen i salaten, kan du også servere salat og dressing hver for sig. Så kan man hver især blande som man synes. Her er det så en god ide, at vende æbleternene i lidt citronsaft, så de ikke misfarves.

Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag.

Opskrift på waldorfsalat

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æbler små, med skræl, skåret i tern
  • 3 stængler bladselleri skåret i fine tern
  • 200 g vindruer uden sten, halverede
  • 50 g valnødder groft hakket
  • 2,5 dl creme fraiche 38%
  • 1 spsk. mayonnaise
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til waldorfsalat starter du med, at skære æblerne i små tern.
  • Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen, og æbletern kommes i. Så misfarves de ikke.
  • Bladselleri skæres i tynde skiver, de stenfri vindruer halveres og valnødder hakkes groft.
  • Kom det ned i dressingen med æbler og vend rundt.
  • Stil waldorfsalaten på køl i en halv times tid før servering. Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm.

Næringsindhold

Waldorfsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
293
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
111
mg
5
%
Kalium
 
327
mg
9
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
222
IU
4
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din waldorfsalat klar til brug, og den er perfekt til vildtretter, and og andet julemad - og meget andre retter. God fornøjelse.

Se flere lækre salater

  • billede med broccolisalat
    Broccolisalat med feta og lækker dressing
  • billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
    Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing
  • billede med klassisk dansk kartoffelsalat
    Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Se disse opskrifter:

  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Gulerodssalat med bolsjebeder
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

billede til langtidsbagte tomater

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

billede til cosmopolitan cocktail

Cosmopolitan cocktail - kendt fra Sex And The City

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required