Få den bedste opskrift på waldorfsalat her. En klassisk og nem salat med vindruer, valnødder og æbler. Vendes med en skøn dressing.
Her er en skøn opskrift på waldorfsalat, der laves helt klassisk med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Dertil en nem dressing.
Waldorfsalaten blev opfundet på det amerikanske hotel Waldorf, der ligger i New York. Men i dag er salaten kendt over det meste af verden, og med god grund.
Først og fremmest er waldorfsalaten god til retter med vildt, men den er altså også fin til en andesteg og mange andre retter.
Tip: I stedet for at vende dressingen i salaten, kan du også servere salat og dressing hver for sig. Så kan man hver især blande som man synes. Her er det så en god ide, at vende æbleternene i lidt citronsaft, så de ikke misfarves.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag.
Opskrift på waldorfsalat

Ingredienser
- 2 æbler små, med skræl, skåret i tern
- 3 stængler bladselleri skåret i fine tern
- 200 g vindruer uden sten, halverede
- 50 g valnødder groft hakket
- 2,5 dl creme fraiche 38%
- 1 spsk. mayonnaise
Fremgangsmåde
- Til waldorfsalat starter du med, at skære æblerne i små tern.
- Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen, og æbletern kommes i. Så misfarves de ikke.
- Bladselleri skæres i tynde skiver, de stenfri vindruer halveres og valnødder hakkes groft.
- Kom det ned i dressingen med æbler og vend rundt.
- Stil waldorfsalaten på køl i en halv times tid før servering. Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm.
Næringsindhold
Noter
Så er din waldorfsalat klar til brug, og den er perfekt til vildtretter, and og andet julemad - og meget andre retter. God fornøjelse.
Kom med din kommentar