• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Verdens bedste havregrynskugler med kaffe
billede med havregrynskugler
Lækre og hjemmelavede havregrynskugler, der er rullet i kokos. Lige til at hapse. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Opdateret: 11. nov 2022 · Udgivet: 26. okt 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med havregrynskugler

Havregrynskugler

4.86 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 125 g havregryn finvalsede
  • 100 g smør blødt
  • 100 g sukker eller flormelis
  • 25 g kakao usødet
  • ¾ dl kaffe kold og stærk
  • 1 tsk. romessens eller efter smag
  • 1 dl kokosmel til at trille kuglerne i
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • De finvalsede havregryn kommes i en skål sammen med blødt smør, sukker, kakao og kaffe..
  • Ælt massen grundigt sammen, og smag den til med romessens. Ælt færdig.
  • Hæld kokosmel i en tallerken eller lille skål.
  • Form til små havregrynskugler, der trilles i kokosmel. Du får ca. 25 kugler ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du laver dem.

Næringsindhold

Havregrynskugler
Mængde pr. portion
Kalorier
82
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
9
mg
3
%
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
36
mg
1
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
100
IU
2
%
Calcium
 
5
mg
1
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook72PinterestMessengerEmailPrintSMS
72
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på nemme havregrynskugler med havregryn, kakao, kaffe og lidt romessens. Lækker julekonfekt, der rulles i kokos.

Havregrynskugler er klassisk konfekt til jul, men de kan da bestemt også spises på andre tider af året.

Her er en klassisk opskrift på de populære kugler med havregryn, og det er bedst at anvende finvalsede havregryn til dem.

Vidste du i øvrigt, at havregrynskuglerne blev opfundet i Danmark under 2. Verdenskrig, hvor der var mangel på mange fødevarer?

Opskriften på havregrynskugler kunne nemlig første gang findes i bogen "Opfindsomhed i en krisetid", der blev udgivet af Nationaltidende i 1943.

Siden er kuglerne blevet nydt som konfekt hvert år op til jul. Og når man ellers har lyst til noget godt.

Opskrift på havregrynskugler

billede med havregrynskugler

Havregrynskugler

4.86 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 125 g havregryn finvalsede
  • 100 g smør blødt
  • 100 g sukker eller flormelis
  • 25 g kakao usødet
  • ¾ dl kaffe kold og stærk
  • 1 tsk. romessens eller efter smag
  • 1 dl kokosmel til at trille kuglerne i
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • De finvalsede havregryn kommes i en skål sammen med blødt smør, sukker, kakao og kaffe..
  • Ælt massen grundigt sammen, og smag den til med romessens. Ælt færdig.
  • Hæld kokosmel i en tallerken eller lille skål.
  • Form til små havregrynskugler, der trilles i kokosmel. Du får ca. 25 kugler ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du laver dem.

Næringsindhold

Havregrynskugler
Mængde pr. portion
Kalorier
82
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
9
mg
3
%
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
36
mg
1
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
100
IU
2
%
Calcium
 
5
mg
1
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige havregrynskugler opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de har en fin holdbarhed på en uges tid.¨

Men du har sikkert spist havregrynskuglerne længe før, for de smager himmelsk godt.

Du kan i øvrigt også variere ved, at tilsætte eks. marcipan til massen.

Se flere opskrifter

  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med jødekager
    Jødekager - lækre småkager til jul
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

Brugernes kommentarer

Vi brugte ca. 75 g sukker, kun en god spsk. kakao, men puttede så en god portion hindbær ekstrakt i… Mums 🙂 Vi lavede osse samme opskrift som din med 75 g sukker - virkelige gode. Mine barndoms traumer om virkelig fæle havregrynskugler er hermed puttet i glemmekassen 🙂. VH Susanne.

Jeg forsøgte at lave dem uden romessens, for det er jeg ikke så vild med. Og jeg vil sige at de smager ikke ret meget af kaffe. heller ikke uden romsmag (og jeg bryder mig heller ikke om kaffe)
Jeg synes de er rigtig gode! Og så putter jeg et lille stykke mørk chokolade inden i hver når jeg triller dem. Det synes jeg er lækkert 🙂 VH Signe.

Vi plejer at dyppe dem i chokolade inden vi ruller dem i kokos. Når det skal være ekstra godt. VH Anja.

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required