• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
tunfrikadeller lavet af dåsetun
Nemme og lækre tunfrikadeller, som du laver med tun fra dåse. Det skal være tun i vand. Foto: Newyorkebyheart.dk.

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Opdateret: 10. okt 2023 · Udgivet: 10. okt 2023 af Newyorker By Heart ·

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun i vand, afdryppet
  • 2 æg
  • 2 løg revet
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 bundt persille finthakket
  • 200 g creme fraiche
  • 1 dl rasp
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til tunfrikadeller kommes tun i en skål.
  • Tilsæt æg, løg, hvidløg og persille.
  • Kom også creme fraiche og rasp i, og rør det godt sammen.
  • Dæk skålen til og stil på køl i en halv time.
  • Form "farsen" til tunfrikadeller og steg dem i lidt olie.

Næringsindhold

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
Mængde pr. portion
Kalorier
288
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
112
mg
37
%
Natrium
 
989
mg
43
%
Kalium
 
309
mg
9
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
253
IU
5
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre tunfrikadeller af dåsetun i vand. Med et par dåser tun, og denne nemme opskrift, kan du nemlig lave lækreste tundeller.

Tunfrikadeller er lækre deller, som du laver med tun i vand.

Det lyder måske underligt med frikadeller lavet af tun, men de smager faktisk overraskende godt.

Se også: Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør. God fornøjelse.

PS: Har du en tunfrikadelle i overskud, ja så er den fremragende i madpakken.

Opskrift på tunfrikadeller

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun i vand, afdryppet
  • 2 æg
  • 2 løg revet
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 bundt persille finthakket
  • 200 g creme fraiche
  • 1 dl rasp
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til tunfrikadeller kommes tun i en skål.
  • Tilsæt æg, løg, hvidløg og persille.
  • Kom også creme fraiche og rasp i, og rør det godt sammen.
  • Dæk skålen til og stil på køl i en halv time.
  • Form "farsen" til tunfrikadeller og steg dem i lidt olie.

Næringsindhold

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
Mængde pr. portion
Kalorier
288
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
112
mg
37
%
Natrium
 
989
mg
43
%
Kalium
 
309
mg
9
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
253
IU
5
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De færdigstegte tunfrikadeller serveres straks.

Tilbehør kan evt. være en klassisk blomkålssalat - eller salat med blomkål, gulerødder og vindruer:

0,5 blomkål

3 gulerødder

½ bakke vindruer, halveret

Dressing:

6 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

1 stor tsk. dijonsennep

salt og friskkværnet peber

Fjern den grove stok fra blomkålen. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er kørt til en grov masse (lidt ligesom ris eller cous cous).

Skær gulerødderne i tynde skiver eller små stykker. Bland vindruerne i. Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend godt rundt.

Se også: Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Se disse opskrifter:

  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Lasagne med spidskål og fisk

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required