• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
tunfrikadeller lavet af dåsetun
Nemme og lækre tunfrikadeller, som du laver med tun fra dåse. Det skal være tun i vand. Foto: Newyorkebyheart.dk.

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES

Sådan laver du lækre tunfrikadeller af dåsetun i vand. Med et par dåser tun, og denne nemme opskrift, kan du nemlig lave lækreste tundeller.

Tunfrikadeller er lækre deller, som du laver med tun i vand.

Det lyder måske underligt med frikadeller lavet af tun, men de smager faktisk overraskende godt.

Se også: Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør. God fornøjelse.

PS: Har du en tunfrikadelle i overskud, ja så er den fremragende i madpakken.

Opskrift på tunfrikadeller

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

5 fra 1 bruger
Print Pin Kom i gang med opskriften
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun i vand, afdryppet
  • 2 æg
  • 2 løg revet
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 bundt persille finthakket
  • 200 g creme fraiche
  • 1 dl rasp
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til tunfrikadeller kommes tun i en skål.
  • Tilsæt æg, løg, hvidløg og persille.
  • Kom også creme fraiche og rasp i, og rør det godt sammen.
  • Dæk skålen til og stil på køl i en halv time.
  • Form "farsen" til tunfrikadeller og steg dem i lidt olie.

Næringsindhold

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
Mængde pr. portion
Kalorier
288
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
112
mg
37
%
Natrium
 
989
mg
43
%
Kalium
 
309
mg
9
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
253
IU
5
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De færdigstegte tunfrikadeller serveres straks.

Tilbehør kan evt. være en klassisk blomkålssalat - eller salat med blomkål, gulerødder og vindruer:

0,5 blomkål

3 gulerødder

½ bakke vindruer, halveret

Dressing:

6 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

1 stor tsk. dijonsennep

salt og friskkværnet peber

Fjern den grove stok fra blomkålen. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er kørt til en grov masse (lidt ligesom ris eller cous cous).

Skær gulerødderne i tynde skiver eller små stykker. Bland vindruerne i. Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend godt rundt.

Se også: Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Se disse opskrifter:

  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Lasagne med spidskål og fisk

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Ingredienser

  • 2 dåser tun (i vand, afdryppet)
  • 2 æg
  • 2 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 bundt persille (finthakket)
  • 200 g creme fraiche
  • 1 dl rasp
  • salt og friskkværnet peber

Equipment

  • Pande
1
Til tunfrikadeller kommes tun i en skål.
2
Tilsæt æg, løg, hvidløg og persille.
3
Kom også creme fraiche og rasp i, og rør det godt sammen.
4
Dæk skålen til og stil på køl i en halv time.
5
Form "farsen" til tunfrikadeller og steg dem i lidt olie.

Håber du kunne lide opskriften. Giv den gerne din vurdering.

trin 1 of 5