• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sydamerikansk chiligryde med oksekød
billede med sydamerikansk chiligryde
En skøn og velsmagende sydamerikansk chiligryde, der her er serveret med kogte ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

Opdateret: 30. sep 2022 · Udgivet: 30. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Lav en lækker sydamerikansk chiligryde med oksekød i tern. En ret nem opskrift på en velsmagende gryderet, der er serveres med kogte ris.

Sydamerikansk chiligryde er en fantastisk gryderet, der er fyldt med lækker smag - og så er den faktisk forholdsvis hurtig at lave.

Du kan lave den med et stykke oksebov, som du skærer ud i tern, fordi det er billigere end at købe oksetern der allerede er skåret ud - men det kan du jo gøre, som du har lyst til.

Selvom der bruges forholdsvis meget tabasco, er den retten ikke stærk, men prøv dig frem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sydamerikansk chiligryde

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Sydamerikansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 700 g oksekød i tern
  • 1 dl soja
  • 2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bdt. persille
  • 2 løg i ikke alt for fine tern
  • 1 chili rød og finthakket
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 spsk. brun farin
  • ¾ spsk. tabasco
  • 1 spsk. oregano tørret
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk. BBQ sauce
  • 1 dåse majs
  • 1 dl creme fraiche
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vend oksetern med soja, tag det op og brun det ad flere omgange på en pande i lidt olie.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og kom det i en gryde.
  • Hæld den resterende soja i gryden. Hak persillen (gem lidt til pynt) og svits det sammen med løg og chili (gem lidt til pynt) på en pande i smørret.
  • Steg det til løgene bliver bløde, men de skal ikke tage farve, det tager et par minutter. Kom det i gryden til kødternene.
  • Sæt gryden på et varmt blus og tilsæt tabasco, oregano, hakkede tomater, balsamico, BBQ sauce (eller måske røget paprika) og brun farin.
  • Lad det simre under låg i ca. 45-50 minutter, til kødet er mørt. Hæld væden fra majskernerne og vend det i retten og lad dem varme igennem.
  • Hvis der bruges creme fraiche under 38%, så hæld lidt af den varme sauce i creme fraichen og rør det samme, inden det kommes i gryden, så skulle det ikke skille. Det må dog IKKE koge, kun lige varme igennem.
  • Sydamerikansk chiligryde smages til.

Næringsindhold

Sydamerikansk chiligryde med oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
124
mg
41
%
Natrium
 
2359
mg
103
%
Kalium
 
938
mg
27
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
493
IU
10
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Note

Sydamerikansk chiligryde serveres med ris, evt. basmati og salat. Drys persille og chili på inden servering.

Se flere lækre retter i gryde

  • billede med bøf stroganoff
    Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
  • billede med chili con carne chiligryde
    Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
  • billede med sorte gryde gryderet
    Den sorte gryde - gryderet med oksekød
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

Se disse opskrifter:

  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Pasta med oksekød og citronfløde

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

billede med klatkager

Opskrift på de bedste klatkager af risengrød

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

hjemmelavede romkugler

Romkugler med marcipan og mørk rom

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required