• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede med sommersalat
En skøn og nem sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost. Salaten er perfekt til grillmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost som tilbehør til mad fra grillen eller anden aftensmad. Nem og god salat.
  2. Opskrift på sommersalat
  3. Sommersalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Lav en lækker sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost som tilbehør til mad fra grillen eller anden aftensmad. Nem og god salat.

Her får du en skøn opskrift på sommersalat, der blandt andet laves med ferskner, serrano skinke og halloumi ost.

Mængderne kan du justere til efter ønske, og som udgangspunkt er opskriften til to personer.

Men brug knapperne under Antal i opskriftsboksen, hvis du skal lave til flere personer.

Opskrift på sommersalat

billede med sommersalat

Sommersalat

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 håndfulde spinat godt skyllet og slynget tør
  • 3 skiver halloumi ost
  • 3 skiver serrano skinke
  • 2 ferskner skåret i mindre stykker - eller 3 flade ferskner (donut ferskner)
  • 1 forårsløg fintsnittet

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 tsk. ahornsirup
  • flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Kom lidt olie på en pande og steg halloumi-osten til den bliver gylden. Tag den af og bræk den i mindre stykker.
  • Læg serranoskinke på panden og steg til skinken bliver sprød. Læg på køkkenrulle, så det kan dryppe af, smuldr i mindre stykker.
  • Kom salaten i en skål eller et lavt fad. Fordel ferskenstykker ovenpå og derefter forårsløg.
  • Så kommes osten på og tilsidst den sprøde skinke, brækket i mindre stykker.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over lige inden din sommersalat serveres, eller server dressingen til.

Næringsindhold

Sommersalat
Mængde pr. portion
Kalorier
416
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
11
mg
4
%
Natrium
 
1622
mg
71
%
Kalium
 
220
mg
6
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
2941
IU
59
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
545
mg
55
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige sommersalat serveres straks, og den er altså god til grillet mad, herunder grillet flæsk og grillet kyllingebryst.

Se flere lækre salater:

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Spidskålssalat med ærter og dressing

Lækker cæsarsalat med kylling

« Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
Grillet and med ahornsirup og mango chutney »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.