• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Rosenkålssalat med æble og avocado
billede med rosenkålssalat
En lækker og sund rosenkålssalat med æble og avocado, der passer godt som tilbehør til mange retter. Foto: Nweyorkerbyheart.dk.

Rosenkålssalat med æble og avocado

Del gerne opskriften:
Facebook32PinterestMessengerEmailPrintSMS
32
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker rosenkålssalat med æble og avocado. En nem salat med de sunde rosenkål, og dertil en dejlig og hjemmelavet dressing.

Rosenkålssalat er en super sund salat, og her er den lavet med æbler og avocado, der passer perfekt til.

Den skønne salat med rosenkål vendes med en nem og hjemmelavet dressing, og salaten er god til mange retter. Og ja, så er den altså meget sund.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på rosenkålssalat

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g rosenkål skyllede
  • 2 æbler helst syrlige
  • 2 avocado skåret i fine tern
  • 2 spsk. citronsaft
  • 50 g tranebær tørrede

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pil yderbladene af dine rosenkål og halver dem. Snit dem meget fint på tværs og kom dem i en skål. Fordel strimlerne med hænderne, hvis de hænger sammen, så de ligge adskilte i små strimler.
  • Skær æbler i små tern.
  • Bland fintskåret avocado med lidt citronsaft og kom også dem i skålen.
  • Bland tørrede tranebær i din rosenkålssalat.
  • Pisk ingredienserne til dressing sammen og hæld det over, vend det hele godt rundt, så det fordeles ligeligt på alle grønsagerne.
  • Smag den til med groft salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Rosenkålssalat med æble og avocado
Mængde pr. portion
Kalorier
178
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
608
mg
26
%
Kalium
 
517
mg
15
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
812
IU
16
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Du kan sagtens lave din rosenkålssalat et par timer før servering, og så bare lade den stå og trække. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Den lækre salat med rosenkål er blandt andet perfekt til en helstegt oksefilet, men også til mange andre kødretter.

Se flere lækre salater

  • billede med aspargessalat
    Nem aspargessalat med grønne asparges
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
  • spidskålssalat
    Spidskålssalat med ærter og dressing
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • billede med tomatsalat med oliven
    Tomatsalat med oliven og mozzarella

Se disse opskrifter:

  • Gulerodssalat med bolsjebeder
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Figensalat - lækker salat med friske figner

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Kardemommestænger med marcipan-remonce

Kardemommestænger med marcipan-remonce

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required