Sådan laver du en lækker rosenkålssalat med æble og avocado. En nem salat med de sunde rosenkål, og dertil en dejlig og hjemmelavet dressing.
Rosenkålssalat er en super sund salat, og her er den lavet med æbler og avocado, der passer perfekt til.
Den skønne salat med rosenkål vendes med en nem og hjemmelavet dressing, og salaten er god til mange retter. Og ja, så er den altså meget sund.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på rosenkålssalat

Ingredienser
- 400 g rosenkål skyllede
- 2 æbler helst syrlige
- 2 avocado skåret i fine tern
- 2 spsk. citronsaft
- 50 g tranebær tørrede
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil yderbladene af dine rosenkål og halver dem. Snit dem meget fint på tværs og kom dem i en skål. Fordel strimlerne med hænderne, hvis de hænger sammen, så de ligge adskilte i små strimler.
- Skær æbler i små tern.
- Bland fintskåret avocado med lidt citronsaft og kom også dem i skålen.
- Bland tørrede tranebær i din rosenkålssalat.
- Pisk ingredienserne til dressing sammen og hæld det over, vend det hele godt rundt, så det fordeles ligeligt på alle grønsagerne.
- Smag den til med groft salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Du kan sagtens lave din rosenkålssalat et par timer før servering, og så bare lade den stå og trække. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Den lækre salat med rosenkål er blandt andet perfekt til en helstegt oksefilet, men også til mange andre kødretter.
Kom med din kommentar