• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker
billede med roastbeef i ovn
Roastbeef i ovn er skøn aftensmad, hvor kødet steges til en kernetemperatur på 60 grader. Stegen er skøn gæstemad og weekendmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

Opdateret: 20. jun 2022 · Udgivet: 20. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på roastbeef i ovn. Her gourmetsaltes kødet først, hvorefter det steges perfekt i ovnen til en kernetemperatur på 60 grader.

Roastbeef i ovn er lækker aftensmad, der er perfekt som gæstemad og weekendmad.

Her er den bedste opskrift, hvor du gourmetsalter kødet - gerne i et døgns tid, men mindre kan også gøre det.

Ønskes en roastbeef som på billedet, altså sådan cirka medium, steges kødet indtil en kernetemperatur på 60 grader.

Tiden i ovnen afhænger af mange ting, og derfor er det vigtigste at anvende et stegetermometer, og så tage stegen ud ved den ønskede kernetemperatur.

Har du kød i overskud, er et stykke rugbrød dagen efter med tynde skiver rasotbeef, remoulade og ristede løg jo altid et hit.

Opskrift på roastbeef i ovn

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 1200 g roastbeef
  • 12 g salt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. rosmarin tørret
  • 25 g smør til bruning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup din roastbeef tør.
  • Bland salt med hvidløgspulver og rosmarin. Drys det over stegen, så det er ligeligt fordelt på alle flader.
  • Dæk stegen til og sæt den på køl, gerne i et døgn, men i hvert fald så mange timer som muligt.
  • Tag stegen ud af køleskabet i en times tid inden det skal tilberedes, så det kan få stuetemperatur.
  • Smelt smør på en godt varm pande. Krydr stegen med friskkværnet peber og brun stegen på alle sider - også enderne - ved høj varme.
  • Læg din roastbeef i et ovnfast fad og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 35-40 minutter. Brug gerne et stegetermometer, og tag roastbeefen ud ved en kernetemperatur på 60 grader. Lidt lavere kernetemperatur hvis kødet ønskes mere rødt, og lidt højere hvis den ovnstegte roastbeef skal være mere gennemstegt.

Næringsindhold

Roastbeef i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
272
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
3812
mg
166
%
Kalium
 
567
mg
16
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.01
g
0
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
105
IU
2
%
Vitamin C
 
90
mg
109
%
Calcium
 
562
mg
56
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den ovnstegte roastbeef tages ud og hviler 10 minutter utildækket på et skærebræt.

Derefter kan kødet skæres i passende skiver.

Se flere opskrifter på god gæstemad:

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Kalkungryde med grønne peberkorn

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

billede til scones med eller uden chokolade

Scones - opskrift med og uden chokolade

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required