Få en god opskrift på pastafad med champignon, kylling og spinat. En nem og lækker pastaret med, der smager skønt til aftensmad.
Pastafad er nem aftensmad, hvor det hele samles i et fad, som bages færdig i ovnen. Også kaldet for mad i fad.
Her er pastafadet lavet med kylling, champignon og spinat, og det er en ret alle kan lide. Med revet ost på toppen, men osten kan sagtens udelades, og mornay sauce kan erstattes med en klassisk bechamelsauce.
Se også: Lasagne opskrift - hjemmelavet og italiensk
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pastafad

Ingredienser
- 400 g kylling inderfilet eller brystfilet, skæret i mindre stykker/skiver
- 250 g champignon
- 200 g spinat
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 løg i halve ringe
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
- 300 g pasta kogt som anvist
- 0,5 liter mornay sauce
- 1 dåse hakkede tomater afdryppede
- 75 g ost revet
Fremgangsmåde
- Svits kyllingekød i lidt olie til de begynder at blive brune, tilsæt løg og lad dem svitse med til de også bliver gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag det af panden og tilsæt så champignon, lad det brune og lad væden koge næsten helt ind.
- Tilsæt hvidløgsfed der først er knust med bagsiden af en kniv og så finthakket, de skal ikke tage farve!!
- Når det begynder at dufte af hvidløg så tilsæt spinaten, krydr med salt og friskkværnet peber og lad den falde sammen.
- Smør et ovnfast fad og hæld så spinatblandingen i bunden (UDEN væden), kom kylling og løg ovenpå, så kogt pasta og til sidst Mornay sauce blandet med de hakkede, afdryppede tomater.
- Drys det lækre pastafad med revet ost og sæt i ovn ved 200 grader over- og undervarme til osten er gylden, hvilket er ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Noter
Det færdige pastafad skal lige stå og trække ca. 10 minutter før servering, hvor den både køler en smule af og sætter sig.
Serveres med en lækker salat og et stykke focacciabrød.
Kom med din kommentar